Burgerfest ajunge la a cincea ediţie în 2019, are loc la Verde Stop

0
275

Ca în fiecare an, deja de jumătate de deceniu încoace, începutul de lună mai aduce şi celebrul Burgerfest. E momentul ca toate localurile cu burgeri şi unele van-uri care au trudit tot anul să îşi culeagă premiile şi noi să încercăm cei mai trăzniţi burgeri. Detalii despre Burgerfest 2019 găsiţi în articol.

Ediţia cu numărul 5 are loc între 10 şi 12 mai la Verde Stop, pe bulevardul Barbu Văcărescu 162-164 în Bucureşti. Abonamentul (earlybird) costă 35 de lei, iar biletul pe o zi este 20 de lei. Ni se promit peste 70 de sortimente de burgeri, pregătiţi de 22 de restaurante din toată ţara. Braşovul, Clujul şi Timişoara vor avea reprezentanţi acolo.

Totul se întâmplă la iarbă verde, cu limonadă şi prosecco, dar şi concerte şi DJ. Cei mici vor avea un spaţiu amenajat, iar evenimentul este pet friendly. Burgerfest va încununa iarăşi “Cel mai bun Burger”, o competiţie acerbă, în care se înscriu toate restaurantele de la festival, jurizată de personalităţi culinare.

Acum competiţia este extinsă şi la nivel de amatori şi bucătari ocazionali, care sunt convinşi că pot prinde un loc fruntaş. Concursul pentru amatori este jurizat de reprezentanţii restaurantelor din competiţia pentru profesionişti. Anul trecut burgerii au costat în jur de 20-30 lei, plata s-a făcut în jetoane, iar dimensiunea burgerilor a variat în funcţie de local.

Participă atât restaurante mari, ca Hard Rock Cafe (au burgeri mari de obicei), cât şi food truck-uri. Circus Pub aduce mereu burgeri noi cu ingrediente trăznite, câştigând în 2016 cu un burger cu carne de raţă şi în 2017 fiind pe locul 2 cu un burger cu somon proaspăt. În 2018 şi-au încercat norocul cu vită + piept de raţă afumat. Sigur găsiţi şi burgeri vegetarieni şi vegani.

Încă nu s-a anunţat lineup-ul muzical, dar ştiu că ROA a cântat la minim două ediţii şi nume ca Viţa de Vie sau Suie Paparude trec pe acolo de obicei.