Festivalul Haiducilor a început la Bucureşti în Parcul Naţional şi ţine tot weekendul

0
3093

Dacă vreţi să mai savuraţi ultimele raze de soare ale toamnei o puteţi face la Festivalul Haiducilor 2018, care are loc în Bucureşti (Parcul Naţional) în acest weekend. A început de fapt încă de Sfântul Mihail şi Gavril, adică de ieri, 8 noiembrie şi ţine până pe 11 noiembrie, inclusiv.

Este a şasea ediţie a Festivalului Haiducilor, care se lasă cu festinuri culinare de toamnă, cu grătare, frigărui şi cârnaţi. Organizatorii au promis că îi vor întâmpina pe vizitatori cu tocăniţă de mistreţ, oaie şi cărnuri aromate de vânat, dar şi pastramă în unt. Păstrămuri din cele 4 colţuri ale ţării vor fi acolo, unse cu toate sosurile şi aromele posibile.

Cârnaţi şi coaste haiduceşti sunt puse pe grătar la rândul lor, iar pâinea va fi doar coaptă la cuptor, proaspătă, nu din comerţ. Pulpe de miel, purcei de lapte, gâşte şi raţe vor fi fripte pentru consum. Pastrama de berbecuţ e deja la baiţ de ceva vreme, iar balmoşul şi bulzul ciobănesc ne vor arăta cum de rezistă ciobanii în munţi în cele mai dure ierni.

Must proaspăt stors, vin, bere, palincă vor stinge picanteria şi focurile mistuitoare ale cărnurilor. Ca la orice eveniment din Parcul Naţional se lasă şi cu un preparat record, o „Plăcintă gigant cu specific de toamnă”, probabil ceva pe bază de dovleac şi măr. Apoi va exista şi un „Cârnat tradiţional românesc de dimensiuni record”. Vo mai vedea şi un ceaun cu vânat care se anunţă spectaculos.

Nu lipsesc nici deserturile, între magiun proaspăt, plăcinte poale’n brâu, plăcintă în foi dulci, dulceţuri şi găluşti cu prune. Vor exista şi ansambluri muzicale şi de dans la eveniment.