Carrefour deschide în România primul magazin fără angajaţi la casă, 100% self checkout

0
1666

De câţiva ani vedem des conceptul de self checkout la casele marilor magazine din România. Fie că e vorba de Mega Image sau Carrefour, sunt case la care îţi poţi scana şi plăti singur produsele. Ei bine Carrefour trece la nivelul următor şi deschide un magazin 100% digital, fără angajaţi la casă.

Premiera are loc în Sfântu Gheorghe, iar hipermarketul e primul Carrefour de altfel din această localitate. Se află în incinta noului centru comercial Sepsi Value Center şi include 16 case, unde clienţii îşi pot scana singuri produsele. Aceasta este o premieră printre hipermarketurile din ţara noastră, neavând angajaţi la casă. Debutul sau în Sfântu Gheorghe marchează şi lansarea programului de loialitate Act for Good, disponibil prin aplicaţia Carrefour. Odată cu trecerea la abordarea digitală se economiseşte mult timp la procesul de checkout şi scad timpii de aşteptare.

Evident nu iniţial când va fi o curbă de învăţare şi va fi nevoie de persoane care să explice cum se procedează. Plata se poate face cu cash sau cu cardul, iar clienţii au parte de asistenţă mulţumită angajaţilor Carrefour. Există şi opţiunea Scan & Pay din aplicaţia Carrefour, care îţi permite să scanezi şi plăteşti produsele pe măsură ce le adaugi în coşul de cumpărături. Hipermarektul include o sumedenie de produse, nu doar alimentare, ci şi electrocasnice, electronice, produse de curăţenie, dar şi un nou concept de magazin, Carrefour Carusel. Aici găsiţi o gamă diversă de produse.

Consumatorii de vin au la dispoziţie WineSquare, unde poţi avea acces la vinuri din regiune, provenite de la crame transilvănene (Villa Vinea, Valea Ascunsă). Pe lângă cumpărăturile din magazin, puteţi face şi cumpărături de acasă cu livrare la domiciliu via BRINGO şi carrefour.ro. Sau poţi avea produsele pregătite la hipermarket gata de ridicare prin opţiunea Click & Collect.