Ce au gătit Vladimir Putin şi preşedintele chinez Xi la un forum economic recent

0
1155

Nu ştiu dacă ştiaţi, dar atunci când nu vânează tigri şi călăreşte la bustul gol, Vladimir Putin mai şi găteşte. A făcut asta recent la un forum economic şi i s-a alăturat omologul său chinez, Xi Jinping. Totul a avut loc săptămâna trecută şi am avut ocazia să vedem cum stau şefii de stat cu talentul culinar.

Nu vă aşteptaţi la ceva prea complex pentru că şefii de stat au „învârtit” nişte clătite practic. Totul a avut loc în Vladivostok, iar evenimentul s-a axat pe relaţiile economice cu Coreea de Nord. Noi le spunem clătite, dar e vorba de fapt despre „blini”, o specialitate rusească. Ce mi se pare amuzant e că sunt mici, rotunde şi groase, precum flapjacks sau pancakes cele americane.

Clătitele au fost degustate de către cei doi oficiali cu caviar şi cu shoturi de vodka lângă. Nu e prima oară când şefii de stat gătesc împreună, pentru că la începutul acestei veri Vladimir Putin a învăţat să pregătească găluşte umplute în cadrul unei vizite în China. Ele au fost încercate şi apreciate de Xi.

Clătitele blini de la acest forum economic au putut fi umplute cu multe feluri de caviar. Din ce văd în fotografiile oficiale nu lipsesc de pe masă untul, caracatiţa, icrele negre şi alte fructe de mare, plus vinul. Aşteptăm şi o vizită în Franţa pentru nişte crepes.