Ce au mâncat vedetele la gala Oscar 2020; Iată meniul, care nu a mai fost exclusiv vegan

0
1214

Gala Premiilor Oscar 2020 de duminică a inclus şi o petrecere/festin culinar, doar că faţă de Globurile de Aur, de această dată nu am mai avut un meniu exclusiv vegan. A fost şi friptură, dar şi somon şi o sumedenie de dulciuri şi fructe. Ceremonia Premiilor Oscar e separată de Balul Guvernatorilor Academiei, iar acesta din urmă a fost cel cu festinul.

Barmanul Charles Joy s-a ocupat de băuturi, creând 3 cocktailuri pe bază de tequila Don Julio: The Nominees Negroni, The Hollywood Highball şi When You Have Passion. Ultimul este o combinaţie de tequila şi lichior de fructul pasiunii, alături de suc de ghimbir. Au fost pregătite 12.000 de cocktailuri de specialitate, 1000 de coji de portocală personalizate şi 3600 de roşii marinate cojite de mână. De mâncare s-a ocupat chef Wolfgang Puck, care face asta de 25 de ani deja la ceremonia Oscarurilor.

A pregătit tot alături de fiul său, chef Byron Puck. De această dată, faţă de Globurile de Aur nu am mai avut meniu vegan, ci doar 70% vegetarian. În meniu s-au aflat pacheţele de primăvară cu legume şi tofu de casă. Statuele de Oscar realizate din somon afumat au făcut senzaţie, pe pat din foietaj, cu caviar. Vedetele de la Hollywood au putut încerca şi vita japoneză Wagyu cu garnitură de legume, dar şi sushi de legume şi mini pizza vegetariană.

La desert au fost pregătite 6000 de statuete Oscar din ciocolată vegană, dar şi macarons cu fulgi de aur, ciocolată neagră cu lime şi biscuiţi cu mousse în formă de zmeură. Au fost la discreţie platouri cu fructe exotice. Ca să vă faceţi o idee cum a evoluat meniul de la Oscar, la prima ediţie, cea din 1929 s-a mâncat piept de pui, cu cartofi şi fasole verde. În anii ’40 tot puiul a fost de bază, alături de legume. În anii ’70 s-a trecut la fructe de mare şi preparate franţuzeşti cu multe sosuri şi creme.

1987 a fost anul viţelului în crustă, plus sparanghel şi ciuperci. Din 1993 Wolfgang Puck îşi începea aventura la Oscaruri, cu variante moderne de preparate din Franţa. În 2004 la anter a fost servit filet mignon spre exemplu.