Chef Alex Petricean are o emisiune culinară nouă la TVR: „Guşti! Şi apoi mănânci”

0
2044

Chef Alex Petricean, care vine după câteva premii de „Bucătarul anului”, distincţii de la Gault&Millau şi alte autorităţi gastronomice revine pe TV. El a avut debutul la PRO TV în cadrul emisiunii „Master Chef”, iar acum vine la TVR 1, în cadrul noii emisiuni „Guşti! Şi apoi mănânci”.

Noua emisiune culinară va aduce reţete reinterpretate, trucuri în bucătărie, dar şi invitaţi speciali din lumea gastronomiei. Premiera are loc pe 2 noiembrie, luni, de la ora 13:30. Emisiunea se difuzează în fiecare zi, de luni până joi la prânz. Poreclit „dArtagnan”, pentru că a făcut scrima timp de 15 ani, Alex Petricean era unul dintre marii câştigători „Master Chef”, urmând apoi să aibă o carieră strălucită în bucătăriile unor mari restaurante din Bucureşti.

Apogeul carierei a fost în 2018, când a câştigat premiul de „Cel mai bun chef din România” la Romanian Hospitality Awards. Titlul a fost dobândit şi la gala din 2020. Emisiunea cea nouă de la TVR va include reţete faimoase reinteprretate, dar şi un spectacol de texturi, gusturi şi arome. Rubricile incluse în show sunt „Reţeta zilei”, „Tips & Tricks”, „Reţete cu doar 10 lei” şi „Invitaţi din lumea gastronomică”.

Iată şi un citat al lui Alex Petricean legat de modul în care înţelege bucătăria de la noi:

Bucătăria româneasca e văzută ca fiind foarte grea, cu multe prăjeli, multe aluaturi ?i, cumva, noi încercam să diminuăm aceasta faimă şi să pregătim meniuri moderne, dar şi uşor de digerat. Mi-am dat seama, după tot ce am învăţat în străinătate, că avem un mare potenţial: avem tradiţie, avem ingrediente, avem un terroir foarte interesant: de la Marea Neagră la Vârful Moldoveanu – înseamnă că ai o diversitate, ai cu ce să lucrezi, pentru că România şi natura sunt darnice cu noi.

Vom vedea reinterpretări inclusiv pentru ceafa la grătar, mici cu cartofi prăjiţi, tocăniţe şi sarmale.