Concursul Arena Bucătarilor Selgros îşi deschide înscrierile; Iată condiţiile

1
1667

Selgros a pornit în această primăvară a zecea ediţie a concursului de gătit „Arena Bucătarilor”. Această competiţie este dedicată profesioniştilor dn zona HoReCa şi celor care vor să se afirme în domeniu. Există totuşi modificări faţă de ediţia de anul trecut.

Aflăm că vor exista 4 etape preliminare pe regiuni, care au loc între 12 martie şi 10 aprilie. E vorba despre Zona Est, Zona Centru, Zona Vest şi Zona Bucureşti. Etapa preliminară implică gătirea de preparate pe bază de pulpă de porc, gutuie şi castraveţi muraţi. Semifinalele pentru fiecare dintre cele 4 regiuni au loc la clubul Fratelli din Bucureşti pe 19 şi 20 mai.

Trebuie spus şi că primii doi calificaţi din fiecare semifinală ajung în finală. De abia pe final de an aflăm marele câştigător, iar data exactă va fi anunţată la finalul verii. Ce este pus în joc? Un premiu de 10.000 de lei, iar primii 3 clasaţi în fiecare semifinală primesc 2500, 1500 şi 1000 de lei. Competiţia Arena Bucătarilor a pornit la drum în 2010, sub tutela celor de la Selgros.

Este un concurs gastronomic pentru cei pasionaţi şi cunoscători în ale bucătăriei. Se înscriu în special Chefi care dovedesc juriului priceperea şi originalitatea lor. Finaliştii ajung să participe în ultimii ani la competiţii internaţionale, reprezentând România la Les Chefs en Or. Reţineţi că există şi alte competiţii sub tutela Selgros, precum Arena Barmanilor, Arena Bloggerilor şi Arena Bucătăraşilor, pentru cei mici.

sursa foto