DEGUSTĂM DIN SUFRAGERIE•INSECTE COMESTIBILE•VIERMI VS GREIERI

0
268

🍽 Hello dragilor și bine v-am găsit la un nou episod pe canal! Pornim o nouă serie „Degustăm din sufragerie” care sper să vă placă. În episodul de astăzi am ales să încercăm insecte comestibile, mai exact greieri și viermi de făină.

Viermele de făină
Istoric, viermii galbeni de făină au fost consumați în multe țări asiatice, în special în Asia de Sud-Est. Aceștia sunt frecvent întâlniți în piețele alimentare și vânduți ca alimente de stradă alături de alte insecte comestibile. Viermii galbeni de făină copți sau prăjiți au fost comercializați ca gustare sănătoasă în istoria recentă, deși consumul acestora există de secole. Ei pot fi ușor crescuți pe ovăz proaspăt, tărâțe de grâu sau cereale, cu felii de cartofi, morcovi sau mere ca sursă de umiditate. Spațiul redus care este necesar pentru creșterea viermilor de făină i-a făcut populari în multe părți din Asia de Sud-Est. 

Gust•Textura•Miros
După deschiderea borcănașului m-a lovit un misor puternic de arahide, ceea ce mi-a plăcut. Ca textură au fost super crocanți și alunecoși iar gustul a fost unul de pufuleți. Sincer i-aș mai încerca, iar singura problemă ar fi că sunt super mici și asta ii face super greu de mâncat.

Greierii
Oricât ar părea de respingători cu picioarele si cu antenele lor lungi, greierii au un gust foarte bun si apreciat în Asia. Pretul lor este mai ridicat decât al lăcustelor sau al viermilor de făinã. Când sunt prăjiti, greierii pot fi comparati cu nucile si migdalele sărate. Ca toate insectele, sunt foarte bogati în proteine si sunt un înlocuitor excelent pentru carne. Daca nu suporti ideea de a mânca niste greieri crocanti, poti folosi făina de greieri pentru lipii sau pentru blatul de pizza. In bucătăria asiatică, făina de greieri se foloseste deopotrivă pentru preparate dulci, dar si sărate.

Gust•Textura•Miros
Aici mirosul a fost unul puțin ciudat, aveai senzația dacă închizi ochii că este mâncare de pisici. Textura a fost una crocantă iar după ce se ducea aroma de wassabi și ardei iute, rămâneai cu gustul a ceva pământiu.

Vă mulțumesc mult că vă uitați la clipurile noastre și nu uitați să lăsați un subscribe și un share dacă vă place munca noastră!

#Restaurant #insects #asia #review #travel #vlog #bucuresti #food #foodreview #romania #timisoara

PE NOI NE GĂSIȚI AICI:
https://degustam.ro/
https://www.facebook.com/degustam.ro
https://www.instagram.com/degustam.ro/
https://twitter.com/degustam_ro
🤙 +40.722.640.239