Doi bucătari premianţi au deschis la Deva un fast food cu farfurii comestibile

0
4618

În România au început să apară tot mai mult idei trăznite de restaurante, fie că e vorba despre mâncatul pe întuneric, la o înălţime mare pe o macara sau ca pe vremea lui Ceauşescu, cu sifon sau salam de soia. Cel mai nou concept trăznit vine de la Deva, sub forma unui restaurant în care puteţi mânca în farfurii comestibile.

Proiectul îi aparţine lui Mircea Toderaş, medaliat cu argint şi bronz la mondialul de pizza din 2018, dar şi Mihai Rusu, concurent în emisiunea „Chefi la cuţite”. Respectiva locaţie este un fast food, care are în meniu pizza, burgeri, salată şi alte produse clasice, dar farfuriile sunt cele inedite. Ele sunt realizate din tarâţe de grâu naturale şi imită bine aspectul de veselă reală.

Restaurantul se numeşte „Fast Food Fabrika” şi este unic în Deva. Îl găsiţi în centrul oraşului, la parterul blocului 1 de pe strada Mareşal Averescu, aproape de redacţia cotidianului „Servus Hunedoara”. Mai puteţi degusta şi pizza la felie, plescaviţa, sandwichuri, paste şi multe altele de gen. Sincer să fiu am auzit de multe restaurante trăznite, dar e prima oară când aud de unul cu tacâmuri comestibile.

Farfuriile de acest tip sunt net mai nepoluante faţă de cele din plastic spre exemplu. Farfurile biogdegradabile nu sunt o invenţie nouă, apărând de fapt la mijlocul anilor 90, o creaţie a polonezului Jerzy Wysocki. Familia sa care se ocupă cu morăritul a realizat tacâmuri, farfurii şi pahare din grâne. Sunt atât de rezistente încât pot fi folosite şi la cuptorul cu microunde.