Punct Calif debutează în Auchan Titan, cu 4 specialităţi de kebab/falafel, sosuri cu autoservire

2
4554

Cu câteva săptămâni în urmă Calif îşi viraliza posterul de la Dristor, plasat fix deasupra concurenţei de la Dristor Kebap. Acel poster prefaţa debutul unui „Punct Calif”, un nou tip de abordare în rândul restaurantelor din lanţul acesta fast food. Mă rog „fast food” pare puţin vulgar în aceeaşi ecuaţie cu preparatele de la Condimental, care sunt ceva mai sănătoase şi mâncate pe îndelete. În această săptămână a debutat primul Punct Calif, aflat în Auchan Titan şi am fost acolo pentru a vedea ce e nou şi special.

În primul rând aşteptam de mai bine de 2 luni acest debut, după ce am văzut spaţiul rezervat şi acoperit cu o copertină marcată „Calif”. În Auchan Titan se află în zona food court, faţă în faţă cu Diner Food şi peste drum de Salad Box, plus lângă Mian. Spaţiul e mai mare decât mă aşteptam şi este fix pe colţ, în formă literei „L”. O latură a sa este dedicată servicii clienţilor şi una este stil lounge cu băncuţe şi panouri iluminate psihedelic în spate.

Chiar dacă mai erau 20 de minute până se închidea când am ajuns eu, era destul de multă lume acolo şi mai toţi tineri. E uşor să ştii ce vrei să comanzi dinainte aici, pentru că avem 4 specialităţi mari şi late: Falafel în lipie, El Clasico Kebab, Zed Kebab şi Dil Kebab. Cel mai ieftin este Zed Kebab, care costă 6.99 lei şi dacă mai adăugaţi 2 lei luaţi şi cartofi şi sos, iar pentru încă 2 lei luaţi şi suc. Sunt numai sucuri de la Pepsi, adică 7 Up, Pepsi sau Mirinda.

Falafelul la lipie este 13.99 lei şi are şi el meniu, iar El Clasico Kebab este 14.99 lei şi e ceva mai mare. Zed Kebab lasă impresia unui soi de sandwich alungit într-o crustă gen foietaj ca la cofetăriile ce servesc merdenele. Dil Kebab e arhicunoscut de la precedentele locaţii, pentru că are şi brânză în ecuaţie. El costă 12.99 lei. Se poate alege între carne de pui sau vita la fiecare kebab. Servirea se face destul de rapid pentru că toate preparatele sunt deja pe nişte platorme metalice înclinate (probabil şi încălzite), alunecând spre angajaţii care te servesc.

Sosul ţi-l iei singur de la dozatoare şi ai de ales între maioneză picantă, maioneză light, sos dijon şi sos gorgonzola. Ar fi şi un ketchup dar eu nu l-am mai prins. Parcă am văzut şi nişte supe lateral, dar nu garantez. Bucătăria e la vedere, prin ferestre transparente, cam ca la Taco Bell, dar puţin ascunsă de acele rafturi metalice unde alunecă kebaburile. Locaţia e destul de micuţă fată de alte Calif-uri, dar are vad cu siguranţă în acea zonă, chit că o flanchează încă vreo 3 shaormerii cel puţin.

O să revenim cu impresii despre mâncare, dar deocamdată pot să zic că nu recomand sosul de gorgonzola, în schimb recomand falafelul cu căldură. Şi preţurile mi se par foarte OK, mai ales pentru zona Auchan Titan. Aş îndrăzni să zic şi că porţiunea de lounge arată prea bine pentru Titanul nostru cel mioritic, iar imaginea mov din spate îţi fură privirile.

Revenim cu o degustare!