Domeniul Coroanei Segarcea aniversează Ziua lui Brâncuşi cu un nou vin rose, SĂRUT

0
940

19 februarie este cunoscută oficial ca Ziua Brâncuşi, fiind ziua în care îl sărbătorim pe legendarul sculptor Constantin Brâncuşi. Domeniul Coroanei Segarcea a marcat aniversarea prin intermediul lansării vinului rose SĂRUT, omagiu adus artistului. Detalii despre această lansare aveţi mai jos.

SĂRUT este un vin rose care reprezintă îmbinarea a două culturi: vinicole, dar şi culturi etnice – cea franceză şi cea românească. Este o combinaţie de Pinot Noir cu Fetească Neagră, un vin asociat cu iubirea, sosit între Valentine’s Day şi Dragobete. La 145 ani de la naşterea lui Brâncuşi sărbătorim cu un nou vin, care doreşte să surprindă esenţa Olteniei, patria lui Brâncuşi. SĂRUT sărbătoreşte valorile româneşti şi le transmite şi generaţilor viitoare.

Conceptul este inspirat de Poarta Sărutului, dar şi de faptul că sărutul şi iubirea s-au regăsit des în operele lui Brâncuşi. Domeniul Coroanei Segarcea a mai avut vinuri-omagiu, precum Principesa Margareta, Minima Moralia, Marama, Simfonie, toate premiate la nivel internaţional. Podgoria a strâns 398 de premii şi medalii câştigate la concursuri din Europa, Asia şi America. Din 2010 este furnizor oficial al Casei Regale a României, titlul primit de la Majestatea sa, Regele Mihai.

Domeniul Coroanei Segarcea a fost unul dintre cele 12 domenii date în administrare Casei Regale în 1884. În 1929 a primit dreptul de a produce vinuri cu Denumire de Origine Controlată (DOC), iar în 2002 familia Anghel preia această companie.

Puteţi achiziţiona vinul SĂRUT online direct pe site-ul producătorului aici, dar şi în magazinele de specialitate şi în curând în reţeaua HORECA.