După DAbo Donner vine DAbo Grill, un nou lanţ de restaurante barbecue, inaugurat la Sibiu

0
1412

O nouă reţea de restaurante a fost inaugurată în România în această perioadă, sub numele de DAbo Grill. Prima unitate s-a deschis la Sibiu, lângă muzeul Brukenthal, iar planurile sunt de a deschide alte 7 restaurante sub acest brand până la final de an 2020.

În acest moment preparatele DAbo Grill se pot comanda în regim de livrare şi takeaway. Franciza DAbo a fost intens promovată pe Facebook, prin restaurantele Dabo Donner, ce foloseau imaginea bucătarului Horia Vârlan. DAbo Grill se vrea a fi o variantă mai premium a shaormeriei DAbo Doner şi este conform fondatorului sau „un concept 100% românesc”. În meniu se află preparate româneşti, inclusiv mici, ceafă de porc, cârnaţi, frigărui, coaste şi preparate din pui. Toate sunt pregătite la grătar şi servite în chiflă specifică DAbo.

Dan Paştiu, fondatorul DAbo International este în spatele acestui proiect. Ulterior DAbo Grill se va franciza, ca şi DAbo Donner, iar până la final de an ar trebui să existe 8 unităţi în total. Business-ul are deja 5 cereri de franciză în marile oraşe din ţară. Taxa de franciză este de 10.000 de euro, la care se vor adaugă redevenţa de exploatare lunară, în valoare de 2.5% + T.V.A. din totalul încasărilor şi redevenţa de publicitate, adică 2%.

Pentru a deschide un restaurant va fi nevoie de aproximativ 100.000 de euro. Faţă de DAbo Doner, care se axa pe aparate de rotisat, aici baza o reprezintă grill-urile. Nici DAbo Doner nu se lasă mai prejos şi continuă extinderea, cu 20 de noi unităţi, 15 în România şi 5 internaţional. Franciza DAbo pornea la drum în 2013 şi are acum peste 50 de unităţi deschise. În 2019 cifra de afaceri a lanţului ajungea la 22 de milioane de euro.