Echipa din Danemarca a câştigat concursul Bocuse d’Or Europe 2022; Ungaria s-a clasat pe 2

0
851

Poate cel mai reputat concurs culinar din lume, Bocuse d’Or şi-a selectat câştigătorii în ultima săptămână (etapa europeană). Echipa din Danemarca a câştigat locul întâi, iar locul 2 a fost adjudecat de echipa din Ungaria. Avem mai multe detalii despre tema concursului şi câştigători mai jos.

Un concurs cu o vechime de 35 de ani, Bocuse d’Or îşi ia numele de la lengedarul chef Paul Bocuse. De obicei concursul se ţine la Lyon şi este considerat echivalentul Olimpiadelor pentru bucătari. Primul Bocuse d’Or a avut loc în 1987, iar Paul Bocuse a venit cu ideea unui concurs-demonstratie, cu prepararea dish-urilor live în faţa publicului. Existau deja câteva concursuri gastronomice la acea vreme, dar nici unul cu live cooking.

Dish-ul castigator din Danemarca

Revenim acum în 2022, unde echipa Danemarcei a câştigat medalia de aur Bocuse d’Or Europe 2022 pentru combinaţia lor de dish şi plating, pe bază de cartofi şi vânat. Chef Brian Mark Hansen de la restaurantul Soelleroed Kro din Holte a urcat pe scenă alături de Elisabeth Madsen şi antrenorul Christian Ebbe.

Medalia de argint i-a revenit Ungariei, încurajată de publicul de acasă (de această dată evenimentul s-a ţinut la Budapesta), cu o echipă condusă de Bene Dalnoki de la restaurantul Stand din Budapesta. Medalia de bronz a ajuns în Norvegia. Cei 17 membri ai juriului au răsplătit tehnica, stăpânirea ingredientelor şi reţetele unice. 17 candidaţi au avut la dispoziţie 5 ore şi 35 de minute pentru a crea un dish bazat pe vânat, foie gras, brânză de vacă şi smântână. Au trebuit să pregătească şi un preparat 100% vegetal pe bază de varietăţi locale de cartofi.

Ceea ce am avut acum a fost etapa europeană de Bocuse d’Or, iar cea globală are loc pe 22 şi 23 ianuarie 2023 la Lyon, când vor concura 24 de chefi din toată lumea (top 6 provin din această finală europeană).

Sursa foto