Extra topping de tarantulă pe burger; Asta se mănâncă în Carolina de Nord

0
1519

Burgerii au devenit o mâncare tot mai apreciată, nu doar în România, ci şi la nivel global, reprezentând probabil produsul de export numărul 1 din SUA. E greu să mai reinterpretezi faimosul preparat în ziua de azi, dar un restaurant din Carolina de Nord încearcă acest lucru şi are un ingredient secret: arahnidele.

Nu, nu am scris greşit „arahide”, e vorba despre păianjeni, mai bine zis de o tarantulă. Un restaurant din Carolina de Nord le oferă clienţilor săi un preparat trăznit, pe bază de păianjen crocant. Locaţia se numeşte Bull City Burger and Brewery şi se mândreşte cu acest preparat, cu care se tot laudă în social media.

Un reprezentant al restaurantului a afirmat că gustul de tarantulă este similar cu cel de crab sau crustacee, doar că având şi o tentă uşor metalică. Aparent, corpul şi picioarele au gust diferit, iar fiecare îmbucătură aduce altă aromă. Nu oricine poate degusta ineditul preparat, ci trebuie să intre într-o tombolă şi să fie extras, iar totul costă 30 de dolari chiar înainte să începi festinul.

Cine reuşeşte să mănânce toate cele 8 picioare primeşte un tricou ca suvenir şi bifează ceva inedit pe „bucket list”. Păianjenul integrat deasupra bucăţii de carne este o tarantulă zebră, găsită în Costa Râca şi America Centrală. Doar 18 tarantule sunt pregătite pentru consum. Alte preparate exotice din meniu includ aligator, iguană, şarpe şi ţestoasă.