Festivalul de Artă Culinară Turcească debutează în Techirghiol pe 19 octombrie

0
2441

Un nou festival culinar turcesc va debuta în acest weekend la Techirghiol. Uniunea Democrată Turcă din România organizează sâmbătă, pe 19 octombrie de la ora 11:00 această întrunire a pasionaţilor de preparate din bucătăria turcă: Festivalul de Artă Culinară Turcească.

Va fi găzduit de Pensiunea Admir, care se află pe malul lacului Techirghiol. Festivalul va include şi o competiţie culinară, cu premii oferite de organizatori. Vor fi premiate cele mai gustoase mâncăruri turceşti şi bunătăţi orientale. Şi-au anunţat prezenta participanţi din Uniunea Democrată Turcă, filialele din Medgidia, Tulcea, Bucureşti, Brăila, Techirghiol, Babadag, Amzacea şi multe altele.

Sunt 3 secţiuni în competiţia culinară: mâncare tradiţională, patiserie şi dulciuri. Va exista şi divertisment la eveniment, un spectacol de dansuri tradiţionale turceşti, la care va participa ansamblul folcloric Delikanhlar. Uniunea Democrată Turcă din România a mai organizat deja un eveniment interesant săptămâna trecută, Festivalul Sarayliei.

La ediţia din acest weekend veţi putea degusta şuberec, saraylie, cataif sau sutlac, o versiune turcească a budincii de orez. Va fi şi halva, dar şi zerde, o budincă din orez dulce. Există şi Revani, o prăjitură dulce din griş şi îmbibata în sirop. Kunefe este un alt preparat care a început să fie cunoscut pe plan local, o prăjitură cu brânză dulce care e bună de desert la mic dejun sau cină.

Nu uităm de baklava, lokum şi Tavuk Gogsu.