A început Festivalul Dovleacului în Sovata; Localitatea a fost decorată cu mii de dovleci

0
1670

România a început să se îndepărteze uşor-uşor de Halloween şi să propună propriile sărbători de toamnă, precum acest festival al dovlecilor care tocmai a început la Sovata. Oraşul găzduieşte Festivalul Dovleacului între 18 şi 20 octombrie, un eveniment organizat de Primăria şi Consiliul Local al oraşului Sovata.

În program este inclusă o defilare a husarilor şi expoziţia elevilor. În prima zi de festival turiştii au putut să vadă o paradă la care au luat parte elevi din localitate, dar şi husari. Festivalul va începe de la fosta autogară din Sovata şi va include numeroşi expozanţi, care vor fi veni cu preparate tradiţionale şi produse artizanale. Cei mici au avut pe 18 expoziţie cu lucrări realizate de ei.

Sunt şi grupe de copii mici de doar 2 ani şi se merge până la 17-18 ani. Cei mici au decorat aleile, începând de la fosta autogară şi până în faţa Centrului de Promovare şi Informare Turistică. Străzile staţiunii au fost decorate cu 2000 de dovleci, care au fost sculptaţi şi ornaţi de către elevii din localitate. Fiecare clasă de copii a ales o tematică specială.

Foarte multe unităţi de cazare din zonă sunt deja rezervate şi e deja greu să mai găseşti cazare. Dacă aveţi totuşi noroc, sunteţi aşteptaţi cu preparate din dovleac, precum supa cremă, prăjituri, plăcinte şi alte preparate din dovleac. Sâmbătă, pe 19 octombrie va avea loc o paradă a maşinilor de pompieri, trageri cu arcul, concert pentru cei mici şi activităţi pentru juniori.

Duminică va cânta fanfara din Corund, iar la ora 18:00 cântă trupa Road of Life. Aşteptaţi-vă şi la grătare, ceaune cu gulaş dacă vremea e frumoasă şi multă palincă, ţuică şi tipuri de plăcinte, mezeluri şi brânzeturi.

Sursa foto