Festivalul de bun must şi pastramă după gust debutează la Bucureşti, pe 5 octombrie

0
1499

Suntem în perioada de toamnă, perioada mustului, a pastramei şi berbecuţului, sărbătorite prin intermediul Festivalului de Bun Must şi Pastramă După Gust. Are loc începând cu joi, 5 octombrie şi până duminică, 8 octombrie pe Bulevardul Basarabiei, intrarea de la Parcul Naţional din Bucureşti.

Va fi un desfăt şi răsfăţ al tuturor simţurilor şi vă aşteaptă tone de must, cu struguri proaspăt storşi, o sărbătoare de arome şi gusturi, din prima recoltă a anului, în cadrul unui show gastronomic tradiţional, cu fete mândre şi frumoase, îmbrăcate în straie populare, iar ele vor zdrobi cu picioarele strugurii proaspeţi şi aromaţi.

Mustul va fi însoţit de o pastramă fragedă, iar la festival se vor întrece bucătari iscusiţi, pentru a pregăti cea mai bună pastramă. Pe grătare se vor afla tone de pastramă fragedă de oaie, berbec, vită sau porc, coaptă în jar, pusă pe grătar sau la tigaie.

Alte bunătăţi care vă aşteaptă? Mezeluri, slănină, preparate tradiţionale, cotlete, mii de mititei, ciolan, jambon, plăcinte poale’n brâu cu brânză sărată şi mărar sau brânză dulce şi stafide sau prăjitura preferată a lui Ion Creangă, cu multă brânză, ouă, lapte, smântâna şi mălai.

E vorba despre celebrele alivenci moldoveneşti, dar şi dulciuri mai moderne, ca kurtocs kalacs, langoşi, gogoşi şi altele. Toată lumea va purcede spre mustăria în aer liber, unde trecătorii vor putea degusta cel mai delicios şi proaspăt must.