Festivalul Dulceţii are loc în acest weekend la Brebu; Iată ce bunătăţi vă aşteaptă

0
1717

Sigur aţi văzut că au început să apară frunzele uscate şi să apună soarele mai devreme, semn că vine toamna. E momentul ca gospodinele să înceapă să facă zacusca, să pună murături şi să facă dulceţuri. Cu această ocazie a debutat azi şi Festivalul Dulceţii de la Brebu, ajuns la ediţia cu numărul 8.

Zeci de producători şi societăţi agroalimentare din domeniu sunt aşteptaţi şi e loc şi de experimente şi gusturi inedite. Expozanţii fac dulceţuri din te miri ce: castraveţi, măsline, dovleci caramelizaţi, combinaţii de măr cu ţelină, nucă sau coniac.

Există şi varianta unui şerbet servit cu pahar cu apă lângă, dar vă aşteaptă şi borcane cu miere, propolis, fagure şi tot soiul de prăjituri de casă. Plăcinta cu vişine şi cornuleţele cu gem nu vor lipsi. Festivalul Dulceţii se desfăşoară pe platoul dintre Mănăstirea Brebu şi sediul Primăriei. Evenimentul se încheie cu un concert organizat de primărie, cu artişti surpriză.

Chiar dacă evenimentul este prahovean la bază, sunt sigur că îşi vor găsi loc şi gemurile şi dulceţurile de la Topoloveni, din judeţul Argeş. Şi cele de la Râureni au început să fie apreciate printre cei care mănâncă sănătos şi pe cât posibil fără zahăr. Am fost şocat să văd că şi Olympia face gemuri bune şi pune mai multe sute de grame de prune per borcan decât Topoloveni.

Evenimentul are loc si pe 26 august.

Sursa foto