Iată meniul de la nunta fiului lui Liviu Dragnea, organizată la Palatul Snagov

0
3863

Dacă am disecat deja meniul de la nunta prinţului Harry, azi aruncăm o privire asupra meniului unei alte „regalităţi” locale, păstrând proporţiile evident. Toate posturile de ştiri au fost invadate de nunta fiului lui Liviu Dragnea, cu detalii despre ţinute, maşini, bârfe şi altele de gen. Pe noi ne interesează doar preparatele, nu facem politică, ci doar gastronomie. Hai să vedem cum a arătat meniul.

Valentin Dragnea şi Gina Alexandra Tatulescu s-au căsătorit în weekendul care tocmai s-a încheiat şi au selectat cu atenţie preparatele pentru petrecerea de duminică seara. Aceasta a avut loc, ca şi nunta la Palatul Snagov. Din ce am înţeles de la surse, meniul standard de la Palat porneşte de la 110 euro de persoană şi poate fi modificat la cererea mirilor. Cei de la România TV au aflat cum arată lista de preparate.

Tortul a fost unul personalizat, realizat pe baza unor sortimente preferate ale miresei. Acesta este meniul complet:

Gustarea rece:

  • File de somon afumat pe blinii cu sos de iaurt și mărar
  • Vol-au-vent cu păstrăv afumat, nuci, busuioc și ceapă verde
  • Pate de ficat de pasăre cu aromă de vin de Porto
  • Terină din piept de curcan cu ficat și ciuperci
  • Ruladă de cașcaval și brânză cu brunoise de ardei
  • Caprese – mozzarella, roșii, busuioc proaspăt și ulei de măsline, măsline verzi și negre
  • Trio de salate cu oțet balsamic

Pește: File de somon cu sos de vin alb și chives, sparanghel înfășurat în bacon de ciuperci pleurotus

Preparat tradițional: Duo de sarmale – în foi de viță cu smântână & în foi de varză cu costiță crocantă și mămăliguță și ardei iute

Mixed grill

  • Mușchiuleț de porc cu cimbru verde, piept de pui marinat cu ghimbir și ustoroi, cotlete de berbecuț marinate cu ulei de măsline și lime, servite cu sos quattro formaggi
  • Cartofi wedges, legume la grătar cu aceto balsamico
  • Salată asortată de sezon

Tort personalizat

Dacă Prinţul Harry şi Meghan au mizat mult pe preparate vegetariene, din legume, la noi s-a mâncat serios carne şi mai ales peşte. Sunt curios dacă şi în afară exista zicala „nici o nuntă fără peşte”. La prima vedere pare un meniu destul de sănătos, fără prăjeli şi preparate grele, cel putin la aperitiv. Sunt curios ce fel de pasăre a fost aleasă pentru acel pate de ficat, probabil gâscă dacă ar fi să ghicesc.

Rulada de caşcaval şi brânză nu prea face cinste unei nunte high class şi mi se pare bizar că s-a servit de 2 ori file de somon. Sarmalele au fost nelipsite, iar dacă până acum totul a fost uşor, ceva mai greu a picat muşchiuleţul de porc sau cotletele de berbecuţ cu sos quattro formaggi. 700 de persoane au participat la eveniment şi suntem tare curioşi cum a fost acel tort misterios.

Ştim că el a cântărit 120 de kilograme şi că în jur de 10.000 de sarmale au fost pregătite pentru invitaţi.

Sursa foto