Cafea pe Bega este un nou concept de plimbare cu vaporaşul plus degustare de cafea Tucano

0
1762

Dacă în Timişoara există un tramvai care e restaurant pentru cină romantică, iar în Ungaria există berării pe roţi, de ce nu ar fi şi vaporaşe cafenele? Aflăm că vaporaşele de pe Bega vor putea fi închiriate pentru evenimente, iar primul pas îl face lanţul de cafenele Tucano Coffee, prin proiectul „Cafea pe Bega”.

Cafeneaua Tucano Coffee din Timişoara a închiriat un vaporaş de la Societatea de Transport Public Timişoara şi a invitat pasionaţii de cafea la o plimbare cu vaporaşul. Cursa inaugurală a avut loc astăzi, pe 25 august, iar pasagerii au savurat cafeaua Tucano din partea casei, în vreme ce se plimbau pe Bega. Vaporaşul pus la dispoziţie include doar 50 de locuri, pe principiul „primul venit, primul servit”.

Plimbarea a fost gratis, ca şi cafeaua, cel puţin la cursa inaugurală. Cei aflaţi la bord au putut participa la un workshop, prin care au aflat cum se face cafeaua la filtru chemex. Tucano Coffee este o franciză ce pornea la drum în 2012 la Chişinău şi s-a extins masiv în ţară, inclusiv în Capitală. La Timişoara ajungea în 2016, iar o nouă unitate se deschide la anul la Iulius Mall.

Temerarii de azi au avut parte de o călătorie de o oră şi jumătate, vaporaşul pornind din staţia „Catedrală” şi parcurgând raul spre Uzina de Apă, apoi spre Podul Molos. Tucano are in meniu cafea organică, cheesecake, tarte cu fructe, sucuri de fructe şi chiar şi o specialitate inedită de cafea cu cannabis. Espresso, frappe, cappuccino toate sunt de încercat.

Sursa foto