Încet-încet începem să reintrăm în normal şi vom vedea tot mai multe evenimente de Street Food organizate. Startul s-a dat pentru Festivalul Mediteranean încă din mai 2021, cu evenimente la Piatra Neamţ, Zalău, Deva, iar cel din Sibiu încă are loc în acest weekend. Despre ce e vorba şi care e următoarea oprire aflaţi mai jos.

Pentru început aflaţi că în acest weekend, pe 5 şi 6 iunie veţi putea degusta bunătăţi mediteraneene în parcarea Shopping City Sibiu. E vorba despre un eveniment culinar dedicat fructelor de mare şi dulciurilor turceşti. Bucătarii aflaţi acolo vor pregăti fructe de mare, preparate pe bază de creveţi, scoici, calamar, caracatiţă, pui de baltă, dar şi homari şi rapane. Veţi găsi chiar şi King Crab, iar la desert vă aşteaptă delicioasele baclavale turceşti, cu nucă, fistic, vişine, ciocolată, lapte şi rahat rucesc.

Programul zilnic este între orele 12:00 şi 21:00. Dacă mă iau după fotografiile de pe pagina oficială, avem parte şi de un vas generos cu paella cu fructe de mare. Weekendul viitor distracţia se mută la Timişoara, în perioada 11-12-13 iunie, în parcarea Shopping City Timişoara. Veţi avea ca extra şi frigărui de berbecuţ sau pui, adana kebab, iar programul rămâne acelaşi de la 12:00 la 21:00. În martie fusese şi un concurs cu premii la Cluj, oferind o consumaţie de 300 de lei pentru participanţii care au dat share evenimentului de la Iulius Mall (câştigători traşi la sorţi).

Aşteptăm şi o ediţie la Bucureşti, care probabil va avea loc în Parcul IOR, unde s-au mai ţinut festivaluri cu specific turcesc sau mediteranean.