Festivalul Mediteranean debutează la Timişoara pe 20 mai; Ce bunătăţi ne aşteaptă acolo?

0
932

După evenimente Street Food Festival în toată ţara, acum urmează Festivalul Mediteranean la Timişoara, între 20 şi 22 mai 2022. Se desfăşoară în parcarea Shopping City Timişoara şi va fi un eveniment culinar dedicat fructelor de mare şi dulciurilor turceşti.

Bucătarii prezenţi acolo vor găti o gamă largă de preparate din fructe de mare. E vorba despre creveţi, scoici, calamar, caracatiţă, pui de baltă, homari, King Crab şi multe alte bunătăţi. Nu e doar despre preparate marine, deoarece veţi putea savura şi frigărui de berbecuţ şi pui, Adana kebab, iar la desert avem baclava. O veţi putea încerca în variante cu nucă, fistic, vişine, ciocolată şi mai e şi alternativa rahatului turcesc.

Programul zilnic este între orele 12:00 şi 21:00. Din ce văd din hashtag-uruile evenimentului s-a strecurat şi paella ca în Valencia, care trebuie încercată, cu un orez cu creveţi şi scoici pregătit în acel vas uriaş care face senzaţie la fiecare eveniment street food. Am mai fost la evenimente de genul la Timişoara şi ne-am delectat cu homar, creveţi în sos de vin, tentacule de calamar în sos picant şi carne de midii în sos roşu picant. Anii trecuţi a fost şi un concurs cu 300 lei consumaţie premiu pentru cei care au dat share evenimentului la de Iulius Mall pe atunci. Acum nu pare să fie vreun concurs totuşi, dar surprize pot apărea oricand.

Detalii despre eveniment aveţi aici.