Festivalul Racilor şi Fructelor de Mare a ajuns la Sibiu în premieră

1
3111

În ultimele 24 de ore de a început la Sibiu Festivalul Racilor şi Fructelor de Mare, după ce caravana Taverna Racilor a terminat showul în Satu Mare şi a ajuns şi în altă parte a ţării. Totul se desfăşoară între 17 şi 21 octombrie în Piaţa Habermann, strada Berăriei nr. 4.

Taverna Racilor se prezintă la Sibiu cu raci, creveţi, caracatiţă, scoici, rapane, midii şi calamari. O serie de standuri special amenajate vă aşteaptă, iar midiile în sos de vin şi usturoi costă 30 de lei porţia. Creveţii mari grill sunt 35 lei (6 bucăţi), iar rapanele în sos de vin au acelaşi preţ. Acestea din urmă sunt pescuite din Marea Neagră. Puteţi încerca şi un mix de fructe de mare, sau chiar o paella cu fructe de mare cu aroma andaluziană.

Se pot degusta şi homari şi ca garnitură a fost pregătit orez cu condimente (curry, şofran). Nu lipseşte peştele bine sărat cu mudjei şi usturoi, dacă vreţi ceva mai tradiţional. Inele prăjite de calamar cu cartofi prăjiţi şi creveţi de toate dimensiunile parfumează zona centrală a Sibiului. Un rac e doar 3.5 lei, iar midiile în sos de vin sunt 30 de lei. Homarii sunt ceva mai exclusivişti la 100 de lei.

Evenimentul începe în fiecare zi de la ora 14:00 şi ţine până seara, cu intrarea liberă.