Festivalul salamului uscat 2019 începe vineri, pe 3 mai la Nădlac

0
1298

E sezonul picnicurilor, al platourilor cu mezeluri şi brânzeturi pe care să le scoţi pe platou ca aperitiv. Pasionaţii de salam uscat se vor reuni vineri, pe 3 mai 2019 la Nădlac, la o oră distanţă de Timişoara. Ocazia? Festivalul Salamului Uscat 2019.

Acest eveniment este organizat începând cu ora 19:00 de Uniunea Democrată a Slovacilor şi Cehilor. Evenimentul a ajuns la ediţia a treia, iar Kelo Milan este iniţiatorul acestui eveniment culinar. Îşi vor expune produsele 20 de producători de salam şi va exista şi o comisie de evaluare cu reprezentanţi din Ungaria, Serbia şi România.

Vor exista şi momente artistice, printr-o reprezentaţie a Ansamblului folcloric al slovacilor din Nădlac. În jur de 300 de invitaţi sunt aşteptaţi şi va avea loc şi o degustare între orele 19:00 şi 20:00. Eşantioane de salam vor fi expuse între acele ore. Direct din Slovacia va sosi o orchestră specială, care va susţine un concert.

În mod inedit evenimentul a fost inspirat de festivaluri ale salamului din Ungaria şi Serbia, pentru că nu avem aşa ceva în România. Salamul de Nădlac esste un produs apreciat în zonă, de aici şi decizia de a organiza evenimentul în localitatea de la graniţă. Se pare că este produs pe baza unor tradiţii preluate din Slovacia de câteva generaţii şi fiecare salam are alt gust în funcţie de producător.

Sursa foto