Festivalul „Toamnă, Dulce Toamnă” debutează pe 20 octombrie 2022 în Parcul IOR

0
1928

Încă un festival de toamnă, al recoltei şi al frunzelor ruginii ajunge în Parcul IOR, cunoscut şi ca Parcul Alexandru Ioan Cuza. Se numeşte Festivalul Toamnă, Dulce Toamnă şi este organizat de Autentic Events, care a organizat şi Festivalul Verzei din acelaşi parc.

Festivalul „Toamnă, Dulce Toamnă” debutează joi, pe 20 octombrie şi ţine până duminică, pe 23 octombrie. Îl găsiţi lângă Biserica de Lemn Maramureşeană, iar vizitatorii sunt aşteptaţi cu miros de scorţişoară şi cuişoare. Mă întreb când va începe să apară şi vinul fiert, pentru că începe să fie frig. Specificul pare să fie unul legat de deserturi aici, cu fructe şi creme, pregătite în văzul lumii. Vă aşteaptă acolo mere coapte în jar, castane coapte, găluşte cu prune, plăcinte cu fructe, clătite cu zeci de umpluturi colorate şi arome, checuri şi cozonaci pufoşi şi aburinzi.

Sunt şi langoşi, turtă dulce, torturi, tarte cu fructe, brioşe şi pandişpanuri cu fructe. Avem şi prăjituri de casă, nuci prăjite trase în zahăr, pudrate cu scorţişoară sau acoperite în miere. Accentul se pune pe preparate autentic româneşti, pregătite după reţete tradiţionale: bomboane fondante, salam de biscuiţi, prăjitura cu nucă, prăjitura cu morcovi, plăcintă cu dovleac, plăcintă cu mere şi cornuleţe cu gem.

Nu lipsesc totuşi şi produse internaţionale, precum baclavale, sarailii, cataif. Nu sunt doar deserturi! Avem şi ceaune şi grătare, cu tocană de oaie cu mămăliguţă, cotlete de berbecuţ la grătar, pastramă în bere la tigaie, sloi de oaie, pastramă friptă, mititei, cârnăciori, coaste. Accesul la eveniment este gratuit între 20 şi 23 octombrie.