Festivalul Vinului VinFest începe la Muzeul Astra din Sibiu; Zdob şi Zbub cântă şi găsiţi vinuri premiate

0
808

Dacă nu aveţi planuri în acest weekend şi vă nimeriţi prin Sibiu, aflaţi că am găsit o posibilă destinaţie pentru voi. Festivalul Vinului VinFest are loc la Muzeul ASTRA, iar evenimentul a ajuns la ediţia cu numărul 5. Va include şi degustări şi un super concert al trupei Zdob şi Zdub.

Ediţia Vinfest din 2022 este organizată pe cel mai mare spaţiu etnografic din Europa, unul expus în aer liber pe o suprafaţă de 96 de hectare. Muzeul ASTRA stă de altfel bine la capitolul viticultură, integrand Crama din Bălăneşti, o colecţie completă de teascuri, dintre care 30 cu tipologii diferite, Crama de la Huşi, dar şi case de viticultori de acum multe secole. Veţi vedea instrumente clasice pentru producerea vinului din struguri, de la butoaie la damigene, boşca, tiuga din bostan de tras vinul şi multe altele.

Vinfest se desfăşoară între 8 şi 10 iulie 2022, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Participă 9 crame şi producători de vinuri, cu 50 de arome şi 5 food truck-uri, care vor pregăti mâncare tradiţională românească, italiană, spaniolă şi sârbească. În meniu se află burgeri cu sos de vin, paste cu parmezan, dar şi cannoli şi jambon în vin roşu. Cei mici vor avea parte de ateliere interactive, cu origami, sesiuni de teatru cu păpuşi tradiţionale, vânătoare de comori, concerte şi DJ Session.

Iată şi ce crame participă la VinFest 2022: Jidvei, Lechburg, Astoria, WineNot, Histria, Domeniile Franco Romane, Domeniul Ciumbrud, Crama Hamangia. Programul este de la orele 11:00 la ora 01:00 în fiecare zi. Accesul se face în baza abonamentul până la la ora 18:00 sau a biletului de intrare la muzeul ASTRA.

Iată şi programul pe zilele viitoare:

Sâmbătă, 9 iulie:

  • ora 16:00 – KOSTA DJ SET
  • ora 19:00 – IORGA DJ SET
  • ora 22:30 – K-LU

Duminică, 10 iulie:

  • ora 18:00 – KOSTA DJ SET
  • ora 21:00 – VIA DACĂ
  • ora 22:00 – LOWELT DJ SET