Gata cu plăţile numerar la magazin? Kaufland, Lidl şi Aldi au pregătit această măsura în Europa

0
727

Se pare că trendul pornit de ţările nordice începe să se extindă şi mă refer aici la o societate cashless. O serie de lanţuri mari de magazine din Germania vor să nu mai permită plată cu numerar. Detalii găsiţi mai jos.

Kaufland, Lidl şi Aldi au dat semne că nu vor mai accepta plăţi în numerar în Germania. Un lanţ de tehnologie german a făcut deja asta în ianuarie şi mă refer aici la Gravis, comerciant autorizat de produse Apple, care a făcut asta de pe 16 ianuarie. S-a discutat mult în Germania în ultimele săptămâni cu privire la această decizie. Kaufland a vorbit cu presa despre consecinţele pentru client.

Publicaţia Spiegel a scris în urmă cu câteva zile că vom vedea tot mai multe magazine renunţând la cash. Deja în urma pandemiei mulţi clienţi au adoptat deja exclusiv plata cu cardul sau cu telefonul, pentru a nu mai atinge banii plini de microbi. Gravis, firma care a abolit deja plăţile cash afirmă că are şi avantaje economice în urma acestei decizii. Plăţile se fac mai rapid, dispare timpul pierdut aşteptând restul şi e totul mai uşor de fiscalizat.

Kaufland a răspuns totuşi presei afirmând că vrea să le ofere clienţilor moduri cât mai convenabile de a plăti şi deocamdată păstrează şi numerarul. Şi retailerul Aldi a declarat că acceptă plată cu cash… deocamdată. Tendinţa retailerilor germani spre plată cu cardul e clară totuşi. În ciuda acestei evoluţii, numerarul este în continuare cel mai popular mjloc de plată, pentru mai bine de jumătate din clienţi la cumpărături.

Posibil ca pe viitor să fie şi discount-uri, oferte speciale pentru cei care plătesc cu cardul, pentru a îi stimula să o facă.