Gelateria DolciConi ne arată că e încă loc pe piaţa de gelaterii de la noi

0
2333

E o întrebare care mereu îmi bântuie prin minte când trec prin Centrul Vechi din Bucureşti şi anume cum de nu avem mai multre creperii? Ca să nu mai vorbim de gelaterii... Nu mă refer la orice chioşc care vinde îngheţată, ci la o combinaţie între cofetărie şi gelaterie. Emilia e primul nume care vine în minte, dar am mai descoperit un loc cochet, numit Gelateria DolciConi.

Compania este în faza de startup şi este businessul Roxanei Mihai, care a lucrat 20 de ani în Italia, în domeniul patiseriei şi îngheţatei. S-a ocupat de deserturi şi de bucătăria unui restaurant, apoi a revenit în România, unde a deschis un laborator de îngheţată şi o gelaterie. Se numeşte DolciConi şi o găsiţi pe strada Drobeta la numărul 19, în Bucureşti.

În primă fază apărea laboratorul de îngheţată, pe strada Ilioara în Bucureşti, în zona Titan. Acela producea îngheţată vândută spre restaurante, hoteluri şi alte businessuri HoReCa. Am aflat din articolul celor de la Wall Street cum au pornit la drum Roxana şi soţul său, care ofereau prin Bucureşti îngheţată de degustat. După ce mulţi le-au promis că o să îi sune, puţini au fost cei care au făcut-o.

Acum la 4 ani după e inversă relaţia, iar ei sunt sunaţi pentru a furniza îngheţată. În 2015 era inaugurată gelateria din Strada Drobeta, iar după un an nu părea să arate prea bine situaţia, dar după un an şi o lună lucrurile începeau să se mişte. Am aflat din materialul de la WS că laptele şi-l iau de la Braşov sau din Făgăraş. O problemă pe care o au toate gelateriile e că românii nu mănâncă îngheţată iarna, dar treptat clienţii s-au orientat spre a îşi lua la pachet sau a consuma prăjituri pe bază de îngheţată.

De ce e apreciată îngheţată de la DolciConi? Pentru că nu are E-uri, conservanţi, coloranţi, ulei de cocos sau palmier. Pentru viitor se pregăteşte francizarea acestui business, iar deocamdată mai există o gelaterie DolciConi şi în Constanţa. Fiţi siguri că vom degusta îngheţată şi revenim cu impresii şi comparaţia inevitabilă cu Emilia.

Le-aş recomanda celor de la DolciConi să îşi ia un social media expert sau măcar un fotograf pentru că e păcat de deserturile lor dacă nu sunt fotografiate cum trebuie.

Sursa foto