Google Maps primeşte o funcţie care afişează fotografii ale celor mai populare preparate de la restaurante

0
471

Google Maps se pregăteşte de o actualizare, care va fi ideală pentru gurmanzi şi cei care vor să afle mai multe detalii despre restaurantele pe care le vizitează. Pe viitor vom putea vedea şi fotografii ale celor mai populare preparate de la restaurant direct în aplicaţia Maps.

Funcţia se numeşte “Popular Dishes” şi va adăuga meniuri cu fotografii preluate de la public în rezultatele de căutare. Această noutate ar fi inspirată de cei de la Yelp, un mare nume în zona de recenzii şi liste de restaurante. Unele restaurante listate în Google Maps au deja un tab Menu, dar de obicei afişează doar numele preparatului, descrierea şi preţul.

Ei bine, acum vom avea şi fotografii preluate prin crowdsourcing. Pagina Menu include taburi pentru secţiuni ca Aperitiv sau Desert. Fotografiile se găsesc în tabul “Popular”, care apare primul în carusel. Vor fi publicate doar fotografiile care sunt cel mai des amintite în recenzii şi doar din recenziile care includ multe fotografii.

Totul este organizat sub formă de cards cu Material Design, bine compactat şi organizat, cu posibilitatea de a include galerii şi linkuri pentru extra reviewuri. Google Maps se poziţionează astfel ca rival şi alternativă pentru Yelp şi Foursquare. Utilizatorii Maps pot sugera schimbări de nume pentru preparate şi raporta numele obscene. Există şi posibilitatea de a raporta diferenţe între descriere şi produsul real. Funcţia se află în teste şi doar câţiva utilizatori au primit-o.

Sursa foto