Un pahar Starbucks a fost vedeta episodului 4 Game of Thrones, sezonul 8

0
1767

Dacă episodul 3 din sezonul 8 Game of Thrones a bătut recorduri de audienţă şi a fost controversat pentru întunericul său, episodul 4 a avut o vedetă neaşteptată. E vorba despre un pahar Starbucks uitat în cadru, în faţa lui Daenerys. Ce poziţie are Starbucks, dar şi HBO aflaţi mai jos.

După bătălia fantastică din episodul 3 a urmat sărbătoarea supravieţuitorilor din Winterfell. S-a lăsat cu mied, bere, vin, ospăţ, dar şi cu… un pahar de Starbucks. Imediat capturile de ecran din episod au devenit virale, amintind de alte greşeli din filme cu tematica antică sau medievală. Ne gândim la avionul din Gladiatorul sau de ceasul purtat la mână în aceeaşi peliculă.

Imediat au fost voci care au ţipat „Product Placement”, dar contul oficial de Twitter Starbucks a dat replica, afirmând că nu e nici vorbă de aşa ceva. În plus, contul Starbucks Coffee a şi glumit, afirmând că se aştepta să fie un Dragon Drink în serial, băutura din fructul dragonului lansată recent de lanţul american. HBO neagă amplasarea intenţionată a paharului şi afirmă că e totul doar o greşeală.

Bernie Caulfield, producător executiv al serialului HBO afirmă că a fost totul doar o greşeală şi că oamenii care se ocupă cu racordurile şi recuzita sunt de obicei mai atenţi. Nu au lipsit glumele de pe canalul oficial de comunicare HBO, precum „Daenerys comandase un ceai de ierburi şi nu un latte” sau „Westeros a avut de fapt primul Starbucks”.

În vreme ce toată lumea vorbea despre un latte, au ratat un alt cameo: D.B. Weiss şi David Benioff, creatorii seriei au apărut în rol de Wildlings în acest episod, sărbătorind camuflaţi cu bărbi până la brâu. Dacă mă întrebaţi pe mine, temperamentul lui Daenerys necesită mai degrabă un decaf sau un ceai de muşeţel.