Gulaș, Salată de Vinete și Cârnăciori la Sibiu: Călătorie Gastronomică

0
1372

Salutare, dragii mei, și bine ați venit la un nou episod al seriei Degustăm cu Denis! Astăzi, ne îndepărtăm de liniștita localitate Rimetea și pornim în aventură către Biertan, pentru a savura delicii culinare la unul dintre cele mai apreciate restaurante din Sibiu.

Impresiile Bisericii Fortificate Biertan

Complexul arhitectural medieval din Biertan ne oferă o priveliște impresionantă, combinând biserica și centura de fortificații, toate așezate la înălțime, pe un deal. Biserica de tip hală domină acest ansamblu, fiind o operă gotică târzie, construită între anii 1490 și 1520, cea mai recentă de acest gen din Transilvania. Altarul poliptic, cel mai mare din țară, cu cele 28 de panouri pictate ale sale, realizat între 1483 și 1513, este un adevărat regal vizual. Amvonul, sculptat în piatră, din 1500, este o capodoperă a meșterului Ulrich din Brașov, prezentând o puternică influență sud-germană.

Savurând Delicii la Kulinarium

Am ales să luăm masa la Kulinarium, unul dintre cele mai apreciate restaurante din Sibiu. În urma unei cercetări amănunțite a meniului, am ales o trilogie de salate, gulaș și o tigaie Kulinarium. Starterul a inclus salată de vinete, fasole bătută și zacuscă. Zacusca a fost vedeta acestui trio, în timp ce fasolea bătută s-a făcut remarcată prin textura sa deosebită. Singurul punct negativ a fost cantitatea modestă de pâine primită. În ceea ce privește preparatele principale, gulașul a fost deosebit de gustos, deși tigaia Kulinarium ar fi putut beneficia de o îmbunătățire.

Abonați-vă și Partajați cu Prietenii

Îți place ceea ce facem? Atunci te invităm să te abonezi la canalul nostru de YouTube, să apeși pe clopoțel pentru notificări și să împărtășești conținutul nostru cu prietenii. Mulțumim că ne urmărești și îți apreciem susținerea!

Unde Ne Găsești

Poți afla mai multe despre experiențele noastre culinare și despre locurile pe care le-am vizitat pe website-ul nostru Degustăm, precum și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Twitter. Ne poți contacta direct la numărul de telefon +40.722.640.239.

Contactează Restaurantul Kulinarium

Poți vizita restaurantul Kulinarium sau poți rezerva o masă sunând la numărul de telefon: +40 721 506 070. De asemenea, poți da like paginii lor de Facebook.