HoReCa Business Accelerator a selectat proiectele acceptate în program; Iată cele 11 firme care intră în accelerator

0
1047

După 3 luni grele pentru segmentul HoReCa, un proiect care are rolul de a ajuta businessurile de genul e mai mult decât binevenit. E vorba despre HoReCa Business Accelerator, care tocmai şi-a încheiat etapa de înscrieri şi a selectat cele 11 firme care intră în accelerator. Juriul este unul compus din Dan Isai, CEO SaladBox, Mihai Ciolcan, Marketing Manager HORECA Coca-Cola, Ruxandra Mercurian, Director Sucursala Banca Transilvania Unirii, Florin Maxim, Hospitality Culture Institute, plus reprezentanţi de seamă ai industriei HoReCa.

Au fost înregistrate 50 de aplicaţii din toată ţara, iar dintre antreprenorii care au aplicat pentru un loc în accelerator 50% dezvoltă produse digitale, iar 25% creează concepte de produse dedicate sectorului. 25% au un model de business bazat pe concepte de servire a mâncării şi băuturii. 80% dintre proiectele înscrie au fost la nivel de startup, iar 20% sunt idei de afaceri. Proiectul HoReCa Business Accelerator este posibil printr-un parteneriat cu Banca Transilvania, Coca Cola, Tuca Zbârcă & Asociaţii, Ensight şi Commons.

Dintre proiectele selectate menţionăm Tummy, un marketplace care reduce risipă de bunuri alimentare din retail şi adună surplusul de mâncare la final de program. Apoi există aplicaţia LMS BarAcademy, o soluţie pentru operatorii din HoReCa, dar şi angajaţii din domeniu, care include o platformă de training accesibilă. Selo Novo este o companie care produce fructe şi legume deshidratate, de asemenea calificată mai departe, iar Mobb, este prima aplicaţie de on demand staffing din România, pentru studenţi şi firme care au fluctuaţii ale cererii.

Holiday at Grandma este un concept de „vacanţă la bunici”, cu o experienţă care duce vizitatorii în trecut, iar proiectul Clatos e pe bază de foid e clătite de mai multe tipuri: crepe, pancake, waffle, savory şi altele. Gadal Tea este un proiect de colecţii de ceaiuri şi accesorii, iar Tonic Bland este un business pe bază de cultură Kombucha, cu o băutură răcoritoare sănătoasă. 5minApp este o aplicaţie pentru industria HoReCa (no code), iar MiniBites produce fonduri mini tarte, coji savarine, microburgeri şi baza de pizza precoapta.

În cele din urmă Eastride este o companie de logistică urbană prezenta în 4 oraşe din ţară, care ajută oraşele în procesul de tranziţie spre un viitor mai sigur, accesibil şi curat.

Programul HoReCa Business Accelerator are loc în perioada 5 martie – 5 iulie 2020, iar antreprenorii acceptaţi în program vor primi 100 de ore de know how pentru evoluţia businessului lor.