Iată cum va arăta noul Aqua Park din Cluj-Napoca, care va costa peste 40 de milioane de euro

0
3304

Cluj-Napoca are parte de un nou proiect urban interesant la acest început de an, urmând a primi un nou Aqua Park, ale cărui planuri au devenit publice în această săptămână. Emil Boc, primarul oraşului a confirmat demararea proiectului şi a prezentat şi câteva planuri, schiţe şi randări.

Aqua Park-ul din Cluj se va afla la Gheorgheni, la marginea oraşului. Proiectul va costa peste 40 de milioane de euro şi va ocupa o zonă de 20.000 de metri pătraţi pentru parcări şi va oferi o suprafaţă exterioară de 100.000 de metri pătraţi. Va include bazine, spaţii verzi, zone de agrement şi restaurante. 8 tobogane acvatice apar în schiţe şi locaţia va avea o capacitate de aproape 2000 de persoane pe oră.

Va exista un bar în piscină, o zonă de joacă, piscină pentru cei mici, bazine de relaxare, dar şi porţiuni mai liniştite cu sezlong-uri sau hamace. Pentru a scoate în evidenţă acest Aqua Park faţă de altele de gen, Clujul va primi un tobogan King Cobra, cu înălţime de 17.5 metri şi capacitate de 480 de clienţi pe oră. Parcarea are peste 1200 de locuri, iar proiectul face parte din Masterplanul Zona Verde, care implică şi un parc natural urban şi zone de activităţi sportive.

Investiţia va fi realizată pe o durată de 24 de luni. Un alt punct de atracţie va fi un acvariu uriaş de 650 de metri cubi, care va include o sumedenie de specii de peşte, meduze, peşteri şi va fi subiect şi material didactic petnru cei mici. În zona de agrement se vor afla şi bazine cu valuri artificiale şi jacuzzi, iar în zona de wellness va fi o biosaună, saună finlandeză, cascadă de gheaţă, camere de masaj şi relaxare.