Ibrik este restaurantul românesc din Paris inclus în top 5 restaurante Vogue; „Dexter” de la Master Chef e în bucătărie!

0
3992

Ne plac poveştile de succes din lumea Horeca pe plan local, dar ne place şi mai mult să auzim că există un restaurant românesc în Paris, Ibrik care a fost inclus în top 5 restaurante în publicaţia Vogue. În spatele său găsim o figură familiară, pe „Dexter” de la Master Chef, care şi-a desăvârşit arta culinară.

Totul a pornit la drum cu visul a doi tineri din România, unul din Bucureşti şi altul din Cluj. Cei doi au deschis pe 5 decembrie 2018 restaurantul Ibrik Kitchen, pe 9 Rue de Mulhouse, Paris. Este o locaţie mică şi posh, cu specific românesc şi un plating care elevează mâncarea românească la nivelul cerut de gastronomii francezi.

Decorul e pe măsură, cu ceramică de Horezu, covoare de lână cu imprimeu popular şi măşti din portul românesc. Cei doi chefi au ajuns subiect de articol în cotidianul Le Figaro şi revista Vogue, aceasta din urmă incluzând locaţia printre primele 5 cele mai bune din Paris. Ovidiu Malişevschi şi Bogdan Alexandrescu aka „Dexter de la Master Chef” sunt cei doi tineri inspiraţi care au pus bazele restaurantului Ibrik.

Ovidiu îşi trage inspiraţia de la şcoala Le Cordon Bleu, făcând apoi un stagiu cu Frederic Simonin şi lucrând la restaurantul La Dame de Pic. Tânărul a participat la emisiunea „Chefi la Cuţite”. Bogdan Alexandrescu este cunoscut ca finalistul primului sezon „Masterchef” şi între timp şi-a finalizat studiile culinare la L’Ecole Pratique des Hautes Etudes du Gout din Paris.

În meniul Ibrik se află ciorbă, mămăligă, sarmale şi mici, aceştia din urmă ajungând pe la 15 de euro, dar francezii nu ezită în a îi savura cu poftă. Porţia de zacuscă costă 7 euro, iar papanaşii cu plating elegant fac şi ei senzaţie la sume similare. Ca să vă faceţi o idee despre cât de mult rafinament se practică la Ibrik, pastrama se află sub un glob de sticlă care scoate fum şi se serveşte cu trufe alături.

Sursa foto