Îngheţata cu aromă de bere, palincă şi vin face senzaţie la Braşov

0
444

Braşov este una dintre destinaţiile turistice cele mai apreciate din România şi o asociem cu lanţul La Ceaun, cu burgeri bunicei, pizza şi gulaş. Uneori cu produsele de la Sergiana, alteori cu îngheţată artizanală. Azi aflăm că există o gelaterie cu arome inedite la Braşov: de bere, palincă şi vin.

Ingeniosul producător a fost prezent la expoziţia internaţională GastroPan, ajunsă la ediţia cu numărul 14. Acesta este cel mai mare eveniment dedicat specialiştilor din industria panificaţiei, patiseriei, cofetăriei, ciocolateriei şi gelateriei. Ediţia din 2023 a avut loc la finalul săptămânii trecute la Braşov şi acolo s-a viralizat imediat îngheţată cu arome inedite.

Sandor Baloga, directorul braşovean al firmei care produce acest tip de îngheţată a spus că nu vrea ca lumea să renunţe la vin sau bere când mănâncă îngheţată. Ştii momentul când ai fost la o bere şi te temi să iei îngheţată pentru că te gândeşti la probleme cu stomacul? Ei, acum dispare. Iar cantitatea de alcool din îngheţată e aşa mică, încât nu vei avea probleme la volan. Firma din Braşov face două tipuri de îngheţată: una bazată pe apă, un soi de sorbet şi una mai cremoasă.

Mai sunt şi alte surprize pregătite pentru 2023: îngheţată din kefir cu seminţe de dovleac. Iar pentru doamne va sosi o îngheţată cu biluţe de miere şi cereale. Asta îmi aminteşte de îngheţata cu colivă care se viralizase acum câţiva ani. În plus e pregătită şi o specialitate cu glazură albastră, cu iasomie albastră, care se anunţă a fi o vedetă a verii lui 2023.