Mihai Munteanu a câştigat finala Chefi la Cuţite sezonul 6; Iată câteva preparate din finală

1
8607

După câteva episoade de foc, emisiunea culinară Chefi la Cuţite a ajuns la final şi un nou câştigător a fost desemnat. Showul a ajuns la sezonul 6, iar marele câştigător este Munti, un personaj profesionist şi sufletist, care a avut şi norocul unei echipe excelente. Avem detalii despre marea finală mai jos.

Mihai Munteanu aka Munti este marele câştigător al trofeului Chefi la Cuţite. Face parte din echipa lui Sorin Bontea şi s-a duelat cu echipa lui Scărlătescu. Chef Florin nu a avut vreo echipă în finală. Munti are o poveste fascinantă, începând drumul în bucătărie de la statutul de spălător de vase la un restaurant din Anglia.

Acum a ajuns câştigătorul sezonului 6 din „Chefi la Cuţite” şi a primit un premiu în valoare de 30.000 de euro. Finala ne-a adus doar 3 concurenţi în competiţia pentru marele premiu: unul din echipa lui Bontea, chiar Munti şi doi din echipa lui chef Cătălin Scărlătescu (Maria Burlacu şi Andrei Balasz). Chef Florin Dumitrescu a rămas fără concurenţi pentru prima oară de când are loc emisiunea, ambii săi concurenţi fiind eliminaţi în semifinală.

Ultima probă din show a fost una de înaltă tensiune, dar şi de leadership. Finaliştii au avut sub comandă o echipă şi au fost sub mare presiune. Fiecare a pregătit un meniu complet, cu starter, fel principal şi desert. Farfuriile au ajuns în faţa a 11 invitaţi speciali, nume mari din industria gastronomică, chefi cu experienţă. Aripioare de pui cu Saint Jaques şi sos topinambur s-au numărat printre preparatele servite ca starter. Nicolai Tand, Sebok Henrik, Loredana Filip şi ceilalţi juraţi au mai încercat şi Ceviche de ton roz cu icre de somon, caviar negru, norişori de creveţi şi o salată de microplante.

La felul principal a fost servit cod negru miso, cu bok choi, orez asiatic şi ciuperci shiitake. S-a duelat cu un muşchiuleţ de miel cu piure de mazăre, cartofi fondanţi, morcovi şi o spumă de cartofi. Iar a treia echipă a propus muşchi de vită şi os cu maduvă, cu ierburi aromatice şi unt la cuptor, piure de fenicul şi piure de mazăre.

Au fost luate în calcul plating-ul, textura, evident şi gustul, dar şi creativitatea. Echipa albastră a avut câştig de cauză şi este a treia oară în cele 6 sezoane când Chef Bontea câştigă. Munti a avut norocul unei echipe închegate şi experimentate, cu suport necondiţionat din partea lui Silviu Nedelea. Acesta este executive chef la Fratelli şi fost coleg în trecut al lui Chef Foa într-o emisiune culinară.

Desertul a fost pe bază de mousse de ciocolată albă, cu piper sichuan şi zmeură versus mousse de ciocolată cu bezea italiană şi spumă de cappuccino, dar şi trei trufe cu ulei de măsline, sos de papaya şi portocala confiată.

Trebuie spus şi că în ciuda faptului că este carismatic, dacă s-ar fi duelat individual cu Andrei Balazs şi Maria de la galbeni, Munti probabil că nu câştiga trofeul. Dacă ar fi să tragem concluzii după finală, aş spune că Maria este cel mai experimentat chef, iar Andrei este cel mai talentat. Toţi 3 au avut farfurii senzaţionale, dar juriul a avut cuvântul final.

Munti este bucătar profesionist, are doar 32 de ani şi vine din Bucureşti. A pornit la drum într-un restaurant spaniol, unde spala vase, apoi a crescut în ierarhie, învăţând să gătească. A fost înscris la concurs de un prieten, ca o surpriză.

Sursa foto