Johnnie Walker lansează whisky-ul personalizabil, cu aromele tale preferate

0
836

Personalizarea e cel mai nou atuu al whisky-ului de la Johnnie Walker. Compania a lansat un tool special, care îţi permite să personalizezi propria aromă de whisky, fie că eşti un cunoscător sau vrei doar să faci experimente cu spirtoase şi să încerci ceva special.

Johnnie Walker a creat un tool online care va ajuta degustătorii de spirtoase rafinate să îşi clătească bolta palatină cu ceva fin. Aromele sunt variate şi se ajunge de la mango şi îngheţată de vanilie sau ciocolată neagră la gusturi inedite, precum varză verde sau wasabi. Având în vedere că în Japonia există şi batoane de ciocolată Kitkat cu wasabi, nu mă mai miră nimic.

Noua experienţă online a producătorului de whisky se numeşte “My Edition” şi se află doar în faza de program pilot deocamdată. Are rolul de a potrivi fanii şi clienţii cu unul dintre 6 noi whisky-uri ale companiei, în funcţie de preferinţele de gust şi aromă. Practic dacă eşti consumator de varză şi wasabi ai papilele formate pentru un anumit tip de whisky, dacă eşti pe bază de banane şi vanilie preferi alt tip.

Toolul pune o serie de întrebări legate de parfurmurile purtate şi ce fel de intensitate preferaţi la cafea, condimente sau sare. Totul pentru a crea una din variantele de whisky:

  • Uşor şi puţin picant
  • Bogat şi complex
  • Proaspăt şi delicat
  • Bogat şi afumat
  • Bogat şi fructat
  • Vibrant şi picant

După ce aţi ales whisky-ul, vă veţi putea personaliza şi eticheta şi gravura de pe sticlă. O sticlă de gen costă în jur de 75 de lire sterline online, adică aproape 400 de lei. În spatele său se afla algoritmi proprietari şi machine learning aparent. Vă puteţi face de cap cu toolul aici.