Târgul de Paşti Oradea şi-a deschis porţile; Iată programul şi ce puteţi face acolo

1
892

Continuă seria de inaugurări de târguri de Paşte, de această dată cu cel din Oradea. Târgul de Paşti din Oradea are loc în curtea Palatului Princiar din Cetate, unde veţi găsi ouă colorate uriaşe şi un labirint verde pentru cei mici.

Sunt şi câteva căsuţe, unde puteţi degusta şi cumpăra brânzeturi, mezeluri, plăcinte şi preparate tradiţionale. Ciocolată artizanală, uleiuri presate la rece şi evident ouă încondeiate sunt de asemenea disponibile. Dacă vă interesează provenienţa, aflaţi că uleiurile presate la rece sunt vândute de către bihoreanul Teodor Tincau din Girişu de Cris. Aceste uleiuri sunt complet naturale şi realizate din susan, muştar, in sau nucă.

Ouăle încondeiate au fost aduse de gospodari din Dragoteni, sat bihorean cu o amplă tradiţie în în ale încondeiatului. Costă în jur de 4-5 lei bucata. Aceste elemente ne ancorează în tradiţiile locale, ce datează de secole. Revenind în epoca modernă, găsim food truck-uri, cu burgeri, gofre, clătite, coaste şi kurtos kalacs.

Cei mici au primit încă din prima zi a târgului ouă de ciocolată direct de la iepuraşul de Paşte. Târgul de Paşti din Oradea se desfăşoară între 19 şi 29 aprilie, între orele 12 şi 22 de vineri până luni şi de la 14 la 21 în intervalul marţi-joi. Vor avea loc ateliere de pictură pe ceramică, iar cei mici vor putea decora oul gigant alături de Prietenii Veseliei.

Este plănuită şi o vânătoare de comori între orele 15-16 zilnic, iar între 17 şi 18 are loc pictura pe faţă. Asociaţia Deus Vult a pregătit un atelier de airsoft şi tir cu arcul. Judecând după fotografiile postate pe pagina oficială a evenimentului, vremea ţine cu orădenii.