La Pescaderia by Aioli este singurul restaurant din Europa din afara Spaniei, aprovizionat cu peşte direct din Spania

0
2683

Sunt sigur că aţi auzit de food truck-ul La Finca by Aioli, iar acum e momentul pentru un spinoff din business-ul mamă Aioli. Se numeşte La Pescaderia by Aioli şi marchează o premieră pe piaţa locală dar şi europeană (non rezidentă în Spania): primul restaurant-pescărie din Europa care se aprovizionează cu peşte direct din Spania.

Nu sunt folosiţi intermediari, iar peştele este adus cu un cost impresionant din peninsula iberică. Sorin Barbu este în spatele acestui proiect, el fiind fondatorul lanţului de resturante cu specific spanioli Aioli. Din el au rezultat alte două food truck-uri foate populare, iar acum vine şi acest restaurant. Întregul lanţ Aioli valorează peste 1.2 milioane de euro şi în 2019 a mai avut o extindere, prin „insula” restuarant din cadrul Mega Image Barbu Văcărescu.

Ca să nu mai vorbim de cât de apreciată e paella de la food truck-urile Finca by Aioli. Cât despre La Pescaderia, acesta este un magazin-pescărie, concept tot mai des întâlnit la noi, mai ales în nordul Capitalei. Fructele de mare şi peştele sunt aduse direct din portul Villajoyosa de lângă Alicante. E mare lucru că un antreprenor de la noi a găsit intrare la licitaţiile ce au loc zilnic pentru acel peşte, lucru foarte greu de realizat.

De acolo se aprovizionează şi restaurantele mari din Barcelona, Madrid sau Valencia. Pescăria de la noi se va aproviziona de 2 ori pe săptămână, cu aproximativ 300-400 de kilograme de peste sălbatic, iar preţul va fi pe măsură. În jur de 30 de specii de peşte şi fructe de mare de proaspete sunt în meniu deja. Printre ele se află creveţi roşii, homari albaştri, dar şi barbun, scorpie de mare, dorada sălbatică sau calamarul.

O pescărie de gen poate vinde de mii de euro într-o zi, cu un salt semnificativ în sezonul de nunţi, petreceri şi sărbători. Transportul e foarte scump, iar să aduci peştele din Spania în România poate ajunge şi la suma de 2000 de euro. La Pescaderia by Aioli este întâi şi întâi magazin de peşte şi abia apoi restaurant. Bucătăria este una deschisă, iar acolo face minuni chef-ul italian Andrea di Russo.

Există şi un sistem de livestreaming prin care îţi alegi de la distanţă peştele dorit şi faci comandă de acasă. Pescaderia by Aioli se află pe Șoseaua București Nord, în zona de clădiri de birouri Pipera.

Sursa foto