Magazinele Auchan vor avea case dedicate pentru cei în vârstă, dar şi pentru ONG-uri care ajută persoanele bolnave

0
993

Magazinele Auchan şi-au scurtat programul în ultima săptămână, urmând a închide la ora 21:00 în loc de ora 22:00. Au făcut şi alte modificări, precum dezinfectări repetate în context de pandemie de Covid-19, dar şi mănuşi puse la îndemâna tuturor. Acum aflăm că începând de ieri, de pe 27 martie au înfiinţat case dedicate pentru vârstnici, dar şi pentru ONG-urile care ajută persoanele bolnave, care nu se pot deplasa.

Voluntarii şi reprezentanţii ONG-urilor care achiziţionează produse pentru cei care nu se pot deplasa de la domiciliu vor avea case dedicate în hipermarketurile şi supermarketurile Auchan. Există şi case cu acces prioritar în magazinele de proximitate MyAuchan clasice. Casele speciale sunt disponibile pe toată durata programului de funcitonare a magazinelor. Accesul la ele se face pe baza unei declaraţii pe propria răspundere, cea pentru motivul deplasării, pe care o prezentaţi autorităţilor.

Auchan recomandă celor în etate să apeleze la ONG-urile de acest tip pentru a le livra cumpărăturile, limitând ieşirile în public. În ultima săptămână accesul celor peste 65 de ani afară, la cumpărături a fost permis doar între orele 11:00 şi 13:00, deci se restrâng serios ieşirile afară ale celor vârstnici. Ei sunt categoriile de risc maxim pentru Coronavirus, care poate ajunge în forme grave şi fatale în cazul celor bătrâni sau cu probleme de sănătate. Toate magazinele au dedicat orele 11:00-13:00 celor în vârstă, oferindu-le prioritate în faţa altor categorii de public.

Auchan are în România un total de 33 de hipermarketuri, 2 supermarketuri şi 24 de magazine de proximitate MyAuchan. Are peste 280.000 de metri pătraţi suprafaţă netă de vânzare, 10.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri cu taxe de peste 1.2 miliarde de euro. Sper să vedem mai multe magazine cu iniţiative de gen în această perioadă, dar şi cu donaţii din mărfurile proprii către respectivele ONG-uri şi persoane în vârstă. Mi s-ar părea extrem de util un serviciu de livrări axat strict pe vârstnici şi o listă coerentă cu căminele de bătrâni şi situaţiile lor în această perioadă, pentru că mi se pare se vorbeşte mult prea puţin despre ele.

Şi ca îndemn personal, nu uitaţi că vă puteţi ajuta chiar voi vecinii de bloc care nu pot ieşi la cumpărături, chiar şi cu mici achiziţii pe care să le lăsaţi la uşă.