Ministerul Agriculturii a lansat o platformă online pentru micii producători de legume

1
918

Ministerul Agriculturii din România a anunţat astăzi lansarea unei platforme online, care vine în ajutorul micilor producători de legume. Respectivul portal se găseşte aici, se află în fază beta şi poartă numele de “Oferte Sector Legumicol”. Prin intermediul său producătorii din sectorul legumicol pot publica oferte cu condiţia să aibă un atestat sau certificat de producător valid.

Portalul este util pentru a completa cantităţile de legume disponibile, ce vor ajunge la supermarketuri şi hipermarketuri. În plus, prin acest sistem se pot identifica cele mai bune modalităţi de a prelua marfa direct de la producători. Ministerul Agriculturii recomandă micilor producători să încarce în platformă respectivă cantităţile de legume de care dispun. În această perioadă de izolare şi blocare a economiei e important ca sectorul agricol să îşi continue pe cât posibil producţia.

Trebuie ca fermierii să îşi continue munca în ferme, solarii şi pe câmp, iar în cazul în care temperaturile schimbătoare, dăunătorii sau lipsa de forţă de muncă au afectat producţia, trebuie că Ministerul să adune informaţiile aferente pentru a putea completa stocul lipsa. Suntem în plină primăvară, perioada când legumele nu ar trebui să lipsească din comerţ, dar şi în plină pandemie, când legumele sunt vitale pentru imunitate şi menţinerea unei sănătăţi de fier.

Pentru a putea completa informaţiile în portal, respectivii producători agricoli trebuie să se autentifice prin crearea unui cont de utilizator. Odată ce au completat datele, vor primi un email de confirmare la adresa electronică pe care au indicat-o. La nivel european există deja o criză, iar furnizorii de legume şi fructe din UE au avertizat că produsele de gen vor deveni tot mai rare pe continent, din cauza pandemiei. Aceasta afectează transporturile, dar şi abilitatea fermierrilor de a strânge culturile.

La nivel european se discută despre “culoare verzi” pentru a permite trecerea de mărfuri proaspete mai uşor prin graniţele UE. Se doreşte şi realizarea de recrutări în zona agricolă, de culegători.