McDonald’s aduce înapoi Shamrock Shake-ul, cu ocazia lui St. Patrick’s Day

0
1235

McDonald’s a adus înapoi specialitatea Shamrock Shake în meniul său din State şi UK. Băutura este una tradiţională de St. Patrick’s Day, lucru indicat şi de culoarea sa verde. Problema e că sărbătoarea e pe 17 martie, deci McDo se grăbeşte.

Am înţeles că băutura e foarte solicitată şi că Valentine’s Day ar fi fost o ocazie bună pentru a o lansa. Shake-ul debuta în 1970 şi este disponibil acum în câteva locaţii McDonald’s confirmate din SUA până pe 28 martie. E vorba despre o băutură pe bază de vanilie, sirop Shamrock Shake şi frişcă. Ingredientele acelui sirop nu sunt clare, dacă pe Internet există speculaţii ar fi vorba de fistic, ceea ce nu ar fi rău deloc.

Aşa se explică şi caloriile, pentru că un Shamrock Shake mediu are 560 de calorii, asta în vreme ce un Big Mac are 540. Sunt şi teorii care spun că verdele din această băutură este dat de mentă, care creşte senzaţia de răcorire resimţită odată ce îl consumi. Băutura a fost atât de populară anul trecut încât McDonald’s a lansat o aplicaţie specială pentru mobil Shamrock Shake Finder, cu care găseai mai uşor restaurantele care serveau aşa ceva.

Lanţul american se laudă cu 60 de milioane de Shamrock Shakes vândute de la debutul lor în anii ’70.