McDonald’s aduce meniul pentru vegani în Europa; Ce conţine McPlant?

0
431

Îmi amintesc că în urmă cu 2-3 ani era o adevărată frenezie cu privire la preparate vegane şi înlocuitori de carne. Se vehiculau peste tot proteina de mazăre şi năut, sfecla drept alternative. Beyond Meat şi Impossible erau cele mai mari nume din această zonă, dar apoi în 2022 trendul s-a stins. Ştiu că şi McDonald’s a avut un burger vegan la noi câteva săptămâni prin 2019 sau 2018. Ei bine, el ar putea reveni.

În 2021 McDonald’s punea la punct o colaborare cu cei de la Beyond Meat, producător de înlocuitori de carne pe bază de plante, din Los Angeles. Aşa s-a născut o linie de produse destinate vegetarienilor: meniul McPlant. El ajunge abia acum în Europa, începând cu piaţa din Germania. Începând cu data de 22 februarie meniul McPlant, care include atât burgeri, cât şi nuggets va fi disponibil în Germania.

În acest moment găsiţi meniuri McPlant în Marea Britanie, Irlanda, Austria şi Olanda. Ce include McPlant? Păi, o chiftea pe bază de mazăre, orez şi cartofi, servită alături de roşii, ceapă, salată, maioneză şi murături. Toate însoţite de o felie de brânză americană, un soi de cheddar. Nuggets-urile McPlant sunt realizate din ingrediente proteice similare.

McDonald’s a demarat un test înainte de lansare, încă din august 2022 în Stuttgart. Rivalii de la Chick-fil-A au anunţat că testează o ediţie pe bază de conopidă a sandvişului de pui, care sună foarte bine pe hârtie.