McDonald’s testează McPlant, un burger din plante cu chiftea Beyond Meat

0
2921

McDonald’s testează un nou burger din plante, McPlant, de această dată cu chiftea Beyond Meat. În prima fază preparatul va sosi în 8 restaurante din SUA, la un an după ce McDonald’s şi-a terminat programul pilot cu P.L.T, un alt burger Beyond Meat.

Încă nu e clar ce diferenţe sunt între McPlant şi P.L.T. în afară de nume. Conform site-ului oficial McDonald’s, noul McPlant are o chiftea din mazăre, orez şi cartofi, care se va servi alături de roşii, salată, ceapă, maioneză şi murături, plus o felie de brânză americană. Ce e drept sună destul de mult ca şi primul sandviş, dar vom afla mai multe de abia pe 3 noiembrie. Pentru cei care sunt vegani din punct de vedere etic trebuie spus că McPlant va fi gătit pe acelaşi grătar ca şi burgerii din carne, deci nu e 100% vegan sau vegetarian.

McDonald’s a mai făcut şi teste cu McPlant în Suedia, Danemarca, Olanda, Austria şi Marea Britanie. În linia McPlant ar putea ajunge şi sandvişurile de mic dejun, iar McDonald’s a dezvoltat şi McNuggets din plante şi un Big Mac din proteină de mazăre, năut şi linte.

Burger King pornise acest trend încă din 2019, cu propriul său Impossible Whopper. În acelaşi an au sosit Beyond Meatball la Subway, dar şi o variantă de „pui prăjit vegan” la KFC. Aceia dintre voi care se află în Marea Britanie pot deja încerca un McPlant, care costă fix cât un Big Mac, adică 3.49 lire sterline. Între timp noi am gustat deja un Whopper vegan de la Burger King şi nu a fost deloc rău.