Franciza DAbo Doner (brand românesc) deschide primul restaurant al francizei din Londra

0
1373
SONY DSC

Am mai scris în câteva rânduri despre DAbo Doner, remarcând acest lanţ de fast food cu carne sănătoasă prin faptul că e promovat de bucătarul Horia Vârlan. Acum aflăm că franciza trece peste graniţă şi va deschide primul restaurant din Londra.

Franciza DAbo Doner este deţinută de către sibianul Dan Pastiu şi îşi continuă planurile de expansiune internaţională. Noua locaţie se află chiar lângă stadionul Wembley şi vine după mai bine de 50 de unităţi deschise în peste 30 de oraşe din România. Există şi două restaurante DAbo în Ungaria. Iniţiativa de a deschide un restaurant la Londra a venit de la unul dintre francizaţii DAbo, care a dus ideea mai departe alături de oameni de afaceri români din Anglia.

Meniul DAbo România este preluat integral în restaurantul deschis în Londra, singura diferenţă fiind înlocuirea cărnii de vită cu carnea de oaie. Astfel se adaptează mai uşor la cererea pieţii londoneze. Acolo se consumă o cantitate mare de mâncare halal. Restaurantul deschis în Londra vine după o investiţie de aproximativ 150.000 de euro. DAbo Doner îşi propune să deschidă încă 5 restaurante în Londra în 2021 şi 40 de restaurante în Anglia în următorii 3 ani.

Vor mai fi înfiinţate unităţi şi în Ungaria, Luxemburg, Spania şi alte regiuni.

DAbo a fost fondat în 2013 şi a avut o cifră de afaceri de 22 de milioane de euro în 2019 şi în 2020 a ajuns la 19 milioane de euro. Conceptul său de bază este prepararea produselor la faţa locului, cu o alternativă sănătoasă la „shaorma cu de toate”, sau al kebap. În mai 2020 a debutat şi DAbo Grill, care oferea preparate precum ceafa de porc, cârnaţi, frigărui, coaste, preparate din pui.