Nomad este un nou restaurant în Oradea, cu preparate din bucătăria internaţională, dar şi românească

0
1807

Oradea are un nou restaurant, deschis în ultima lună, sub numele de Nomad. Acesta se află pe strada Vasile Alecsandri numărul 6, oferind preparate atât din bucătăria românească, cât şi din cea italiană, franceză şi arăbească. Avem detalii mai jos.

Unul dintre aspectele inedite ale localului este faptul că specialităţile şi meniurile zilei sunt alternate pentru a surprinde persoanele care trec pragul restaurantului. În general există un Meniu al Zilei la suma de doar 19 lei, incluzând 2 feluri de mâncare, desert şi apă minerală sau plată la discreţie. Printre preparatele din aceste meniuri ale zilei se numără ciorba de fasole cu afumătură, pulpe de pui la cuptor cu piure şi varză sau ciorbă ţărănească de pui şi ceafă la grătar.

Sunt şi variante de post, precum supa cremă de legume, mâncare de vinete cu năut şi deserturi inspirate de bucătăria internaţională. Sunt şi gustări ceva mai inedite, precum cea din imaginea de mai sus: bulgări de mozzarella, cu trufe pe pat de rucolă. Nu lipsesc pastele, cele cu pui, sos de gorgonzola şi nucă. Cei orientaţi spre bucătăria asiatică, vor putea degusta noodles cu pui.

Inaugurarea a avut loc pe 6 noiembrie, iar personal am fost surprins să văd în meniul de pe pagina de Facebook una dintre cele mai viu colorate salate din ţară. E vorba despre Salata NOMADului, care include cartofi mov din Peru, fructe goji, salată verde, roşii cherry, ceapă, ardei, morcov şi porumb.

Sursa foto