Pâinea tradiţională a Sfântului Ştefan din Ungaria este gata de coacere; Iată unde se poate degusta

0
1626

Una dintre tradiţiile interesante ale vecinilor noştri de la Vest, Ungaria este alegerea unei „Pâini a Anului”. Este „Pâinea Sfântului Ştefan”, jurizată cu mare atenţie şi pricepere, o tradiţie respectată în Ungaria anual. Curioşii vor putea degusta pâinea anului la Budapesta între 18 şi 20 august.

Pâinea se va găsi în Varkert Bazaar (Budapesta) între 18 şi 20 august, iar din 20 august încolo toate brutăriile doritoare vor primi reţeta. Astfel, veţi putea să găsiţi Pâinea Sfântului Ştefan ediţia 2018 pe tot teritoriul Ungariei. În acest an juriul a ales pâinea ”Várhegyi Deres”, care tradus înseamnă ”Painea poleită de la muntele cetăţii”. Este o producţie a Kurdi Family Pék Kft, iar numele „Muntele Cetăţii” face referire la cetatea Eger, de unde este originară această pâine.

Eger este o zonă viticolă bine cunoscută şi cu o tradiţie bogată, atât în viticultură, cât şi în panificaţie. Acest produs special este realizat cu cereale proaspete, un proces de maturare de 12 ore şi puţin porumb la final pentru o extra aroma. Este o pâine crocantă pe afară şi pufoasă şi consistentă la interior.

Asociaţia Brutarilor din Ungaria a judecat pâinile înscrise în acest an la 3 categorii cu luni înainte de eveniment. Zeci de înscrieri au avut loc în 2018, pentru pâine albă, pâine de secară şi „produse de panitifcatie inovatoare”. Câştigătorul la secţiunea Pâine Albă a fost deschis şi pentru vot public. Tot la Varkert Bazaar o să puteţi degusta şi celelalte specialităţi alese.