Patiseriile Paul lansează ecleruri speciale de Valentine’s Day: D’eclair Your Love

0
2119

Cu aproximativ un an în urmă cineva mi-a spus: „trebuie neapărat să încerci eclerurile de la Paul, sunt foarte bune”. Asta când încercasem deja 90% dintre prăjiturile lor şi nimic nu se compara cu Pralina. Surpriza a fost când am gustat eclerul şi am rămas total uimit de calitatea sa. Acum Paul revine cu nişte ecleruri speciale de Valentine’s Day.

Sub motto-ul „D’eclair your love” apar aceste prăjituri clasice plus o bucată de ciocolată, bezea sau alte bunătăţi imprimate cu o inimioară roşie peste ecler. Paul vinde ecleruri cu ciocolată, vanilie, dar ştiu că aveau şi cu frişcă şi zmeură la un moment dat, plus cu frişcă şi căpşune, caramel sărat sau lămâie.

Presimt că acesta este doar începutul şi vom mai vedea multiple tarte, torturi şi prăjituri pline de inimioare în perioada lui Valentine’s Day. Eclerul (sau scris că la mama lui „eclair”) este un produs de patiserie care provine din Franţa şi foloseşte acelaşi tip de cocă moale şi pufoasă ca şi profiterolul. Are de obicei o formă alungită şi este umplut cu cremă.

Este copt până ajunge crocant deasupra şi gol pe dinăuntru. Odată răcit se produce umplerea, iar variantele tradiţionale sunt cu vanilie, cafea sau ciocolată. Urmează apoi toppingul fondant. În Franţa se poate servi şi cu fistic, rom şi piure de castane.