Pivniţa Colecţionarului se deschide pe 20 aprilie: licitaţie de Paşte pentru cele mai vechi whisky-uri, beri celebre

0
724

În perioada Paştelui Ortodox pasionaţii de băuturi fine vor avea ocazia să liciteze pentru rarităţi şi ediţii speciale de băuturi. Pe 20 aprilie 2022 se va deschide Pivniţa Colecţionarului şi vor fi vândute peste 200 de băuturi fine, ideale pentru masa de sărbători sau cadouri.

Licitaţia de Vinuri, Şampanii, Whisky şi Bere de colecţie oferă o platformă ce permite aprovizionarea regulată de băuturi rare atât pentru colecţionari, cât şi pentru HoReCa. Asta cu preţuri de pornire la doar 30-50% din preţul pieţei de vinuri româneşti şi internaţionale. Un exemplu este sticla de whisky Macallan Gordon and MacPhail, o raritate absolută, datând din 1938. Preţul său de pornire este de 2000 de euro şi vine cu certificat de autenticitate.

O altă băutură rară scoasă la licitaţie este whisky-ul Glenlivet Special Jubilee Reserve, care are o vechime de 25 de ani. Porneşte de la doar 500 de euro şi vine în cutia originală. Licitaţia Artmark aduce şi beri rare, ceva ce nu vezi în fiecare zi. Spre exemplu berile Fuller’s Vintage Ale pornesc de la 1200 de euro şi sunt datate 2009. Există şi un lot de 16 sticle de bere Fuller’s Vintage Ale, din anul 2000.

Nu am uitat de vinuri rare, iar miercuri, pe 20 aprilie, la licitaţie se vor găsi loturi de vinuri vechi albe şi roşii. Pentru preţul de pornire de 150 de euro puteţi achiziţiona un lot de 12 sticle de Caves des Cordelieres AOC Beaune din 1966. Există şi vinuri albe franţuzeşti Coteau Vouvray din 1952, cu preţ de pornire de 75 de euro. Pe lângă vizionarea online puteţi vedea şi fizic aceste băuturi la crama expoziţională din Palatul Cesianu-Racoviţă.

Mai multe detalii despre licitaţie găsiţi aici.