Pizza Hut și Toyota lansează o mașină de pizza robotizată, pe bază de hidrogen

1
1346

Pizza Hut nu se mulțumește cu drone și un vehicul futurist apărut în serialul Black Mirror și pregătește propria tehnologie avansată. Un parteneriat recent dintre Toyota și Pizza Hut a dus la crearea unui vehicul pickup cu braț robotic și propulsie pe bază de hidrogen.

Rezultatul se numește Tundra Pie Pro, o camionetă care gătește pizza și folosește brațe robotice pentru a o livra. Brațele mecanice vor prelua fiecare pizza din frigider, o vor coace, felia și apoi pune în cutia dedicată. Vor suna și un clopoțel pentru a va anunța că masa e gata.

Totul durează 6-7 minute, deci robotul din pickup îți poate pregăti pizza în vreme ce te îndrepți spre casă. Și robotul și mașina sunt pe bază de hidrogen, deci nu sunt probleme cu poluarea planetei. Sunt multe probleme cu acest proiect, de la faptul că nu are acoperiș și e vulnerabil la insecte și ploaie, până la cât de limitate sunt stațiile de alimentare cu hidrogen pe glob.

Doar în Japonia și SUA ar fi fezabil așa ceva. Ceea ce vedeți aici este doar un prototip, care are scopul de a „aduce cuptorul de pizza mai aproape de client”. Pizza Hut merge tot mai mult spre automatizarea procesului de livrare în ultimii ani. Între timp marele rival Domino’s face teste de mașini autonome împreună cu Ford.